Reimann vyhledává nadané Čechy

Význam a hodnotu lidského potenciálu chce v letošním roce zdůraznit Sdružení Český talent, jehož činnost je zaměřena zejména na vyhledávání a podporu výjimečně nadaných osob. O tom svědčí jeho projekt Český talent, u jehož zrodu stál Heinrich Reimann, velvyslanec Švýcarska při OSN, diplomat, který se celoživotně zabývá vyhledáváním a podporou mladých talentovaných osob. Ten také přijal funkci čestného předsedy tohoto projektu a bude se podílet na jeho mezinárodních aktivitách.

Český talent bude probíhat na třech úrovních - regionální, oborové a úrovni neziskového sektoru a občanských iniciativ. Definitivní obory, ve kterých se udělí ceny za rok 2003, budou vyhlášeny v rámci prezentace Českého talentu na letošním Mezinárodním festivalu dětských filmů ve Zlíně. Zde budou také oficiálně otevřeny veřejné nominace.

Projekt pod oficiální záštitou ministrů Stanislava Grosse, Petry Buzkové a Výboru poslanecké sněmovny PČR pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, se setkal s pozorností a podporou našich veřejných činitelů a poslanců.

(zr), PRÁVO

obsah | Česká republika