EU bude v ČR vybírat 170 nových úředníků

Máte zájem pracovat pro Evropskou unii? Nabízí se vám další šance. Brusel nyní hledá několik desítek lidí s praxí v oblasti veřejné správy, managementu a informačních technologií. Přihlásit se můžete elektronickou formou od čtvrtého ledna na adrese Úřadu pro výběr zaměstnanců Evropské unie (EPSO). Z ČR má být celkem vybráno 170 osob.

SOproti minulým kolům patří mezi požadavky na kandidáty několikaletá praxe v daném oboru.

Unijní instituce konkrétně hledají zájemce o posty administrátorů v oblasti Evropské veřejné správy; asistenty pro "Evropskou veřejnou správu/lidské zdroje" a "finanční management" ; asistenty v oblasti informačních technologiích.

Hledá se 170 úředníků

V novém výběrovém řízení chce EPSO v ČR najít 170 lidí. V sekci A*7 (administrátoři) se bude vybírat 50 osob; v B*3 nových 90 úředníků a v případě informačních technologií 30.

Ve všech případech je požadovaná státní příslušnost některé z desíti nových členských zemí EU, dále perfektní znalost mateřského jazyka těchto zemí (jazyk 1) a uspokojivá znalost angličtiny nebo francouzštiny nebo němčiny (jazyk 2).

Zkoušky budou žadatelé skládat v tom jazyce číslo 2, který zvolí při přihlašování.

Termín od 4.1. do 3.2.

Další informace, včetně popisu pracovní náplně, požadavků na žadatele, postupu při přihlašování a průběhu výběrového řízení je možné dohledat v úředním věstníku EU C 317 A.

Zájemci mohou začít vyplňovat příslušné formuláře od odpoledne 4. ledna, a to na webových stránkách EPSO. Protože výběrová řízení probíhají současně, lze se přihlásit pouze do jednoho z nich. Uzávěrka odesílání přihlášek je 3. února 2005, a to pouze do 12 hodin bruselského času.

Hledají se zájemci na místa:

· EPSO/AD/4/04 na administrátory (A*7) pro oblast "Evropská veřejná správa" . Požadavky: VŠ vzdělání (minimálně 4leté a 6 roků praxe v oboru, nebo minimálně tříleté a 7 roků praxe v oboru).

· EPSO/AST/2/04 na asistenty (B*3) pro oblast "Evropská veřejná správa/lidské zdroje"; pro oblast "finanční management". Požadavky: relevantní vyšší odborná škola a min. 5 roků praxe v oboru nebo úplné SŠ vzdělání a min. 8 roků praxe v oboru.

· EPSO/AST/3/04 na asistenty (B*3) pro oblast "Informačních technologií" . Požadavky: relevantní vyšší odborná škola a min. 5 roků praxe v oboru nebo úplné střední vzdělání a minimálně 8 roků praxe v oboru.

NOVINKY

obsah | Česká republika