Tisíce gayů přijedou tančit do Prahy

Hlavní město bude hostit největší taneční gay párty, která kdy v Evropě byla. Na třídenní akci nazvanou Mr. Circuit 2004 má přijet pět až sedm tisíc homosexuálních vyznavačů taneční hudby z celého světa.

Akce se uskuteční v polovině září. "Karneval všech rozkoší a požitků se bude konat v pražském Průmyslovém paláci, který se promění v nádherné místo nočních rejů," popisuje párty propagační materiál.

"Vzali jsme si příklad z Ameriky, kde podobné akce bývají pravidelně, a pozvali jsme špičkové diskžokeje," říká jeden z organizátorů, který si přeje zůstat v anonymitě.

Vrcholem párty bude volba "nejvíce sexy muže Evropy", který vyhraje možnost nafotit sérii snímků spodního prádla. "Podobné akce byly v Evropě k vidění jen v Amsterdamu a v Paříži. Obě ale byly menší než ta pražská," říkají pořadatelé.

Na závěr se účastníci přemístí na Jungmannovo náměstí, kde bude závěrečná párty pod širým nebem. Průvod homosexuálů, který bývá při podobných akcích obvyklý, organizátoři neplánují. "Možná až za rok si na to pořadatelsky troufneme," řekl.

I když jde o akci gayů a lesbiček, pořadatelé nechtějí návštěvníky omezovat. "Nezáleží na sexuální orientaci. Přijít může kdokoli," říkají.

ONDŘEJ ŠŤASTNÝ

obsah | Česká republika