Žofín dnes otevírá své brány jazykům

Dnes začíná od 10 hodin v prostorách Žofínského paláce na Slovanském ostrově v Praze největší mezinárodní veletrh jazyků, kultury a vzdělávání v ČR - STUDENT-EXPO-LINGUA. Počet vystavovatelů Student-Expo-Lingua každým rokem rychle roste a letos dosáhne plné stovky.

Na akci přijelo na české poměry nevídaných šest desítek zahraničních vystavovatelů, kteří české studenty seznamují se studijními programy svých škol a dalších vzdělávacích institucí. Početné zastoupení mají pochopitelně přední české jazykové školy, agentury zprostředkovávající mladým lidem studium a práci v zahraničí a au pair agentury.

Veletrh bude letos pro velký zájem z řad vystavovatelů i návštěvníků proti minulým letům prodloužen o jeden den a potrvá až do soboty 16.11. Po celé tři dny bude od deseti do osmnácti hodin v Primátorském salonku Žofína probíhat maratón přednášek. Zájemci o studium v Německu by si zcela jistě neměli nechat ujít tematický celek zařazený na pátek 15.11. a ti, kdo uvažují o cestě za poznáním do Austrálie, rozhodně musí na Žofín přijít ve čtvrtek a především potom v sobotu, kdy na konferenci vystoupí zástupci Australské obchodní komise a ministerstva pro imigraci DIMIA. Dnes a ve čtvrtek se budete moci seznámit i s přípravou a fungováním internetového zpravodajského serveru.

Vedle studia i pracovní nabídky

V rámci doprovodného programu se představí zajímavé studijní programy. Například na gymnáziu Friedricha Schillera v Pirně probíhá bilinguální česko-německá výuka. Čeští studenti zde studují zdarma a dosažené vzdělání jim umožňuje další studium na německých vysokých školách. Řadu projektů pro české zájemce bude prezentovat i německá agentura DAAD.

Jedinečnou příležitost seznámit se s novými metodami výběru studia připravily pro návštěvníky dva vystavovatelé -- Europaeisches Berufsberatungszentrum (EBZ) z Pirny a Správa podpory zaměstnanosti Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Během přednášek i po celou dobu veletrhu se budou na svých stáncích přesvědčit mladé lidi, že vzdělání není samoúčelná činnost, a že by se při výběru studijního zaměření měli zajímat o potenciální pracovní nabídky. V České republice byl donedávna tento přístup uplatňován jen pro učňovské studium, ale ve světě je běžný i pro vysokoškoláky.

FLASHNEWS

obsah | Česká republika