V Praze se rozdávaly česko-slovenské kadeřnické Oscary

Absolutní vítězkou letošní prestižní kadeřnické soutěže Czech & Slovak Hairdressing Awards se stala špičková česká kadeřnice Petra Měchurová.

Nová držitelka titulu Kadeřník roku 2006, několikanásobná kadeřnická mistryně ČR a držitelka řady mezinárodních ocenění, získala v tomto klání, pořádaném u nás už po sedmé firmou Schwarzkopf Professional, i tři další zlaté medaile za Dámský komerční účes - Praha, cenu novinářů Press Award a cenu za nejlepší tým Team Award. Na tu je majitelka kadeřnického salónu v centru Prahy, který nese její jméno, nejvíc pyšná.

"Málokdy chválím, ale moje děvčata dokázala všem, že jsou nejlepší. Tento večer je nejkrásnějším dárkem k mým třicátým narozeninám, které jsem si přes spousty práce mohla užít až teď," řekla Právu šťastná oslavenkyně. Zanechala tak za sebou další tři nominované, známého pražského kadeřníka Libora Šulu, který se snažil obhájit titul v této soutěži už po třetí, a dva slovenské kolegy - nováčka soutěže Jana Molnára z Hlohovce a Marka Kopanicu z Bratislavy. Ani ti však nevyšli naprázdno. Šula si odnesl dva Oscary za nejlepšího koloristu roku a za novou kategorii Pánský komerční účes, Molnár odešel s první cenou za Dámský komerční účes - Slovensko. Kadeřnické Oscary si odnesli i další vynikající kadeřníci: Michal Zapomněl z Plzně za Dámský komerční účes - Čechy, Monika Martincová z Ostravy za Dámský komerční účes - Morava a Ludmila Havlová ze Salonu Petry Měchurové za Avantgardní účes. Objevem roku se stal dvacetiletý Petr Šišpera z Brna.

PRÁVO

obsah | Česká republika