Čeští vědci vyvinuli tabletu proti kocovině

Další možnost jak překonat ranní nepříjemné chvíle mají lidé, kteří to občas přeženou s alkoholem. Místo všemožných domácích lektvarů jim od bolení hlavy, nevolnosti a závratí údajně pomůže nová kapsle, kterou si vezmou před nebo během alkoholického dýchánku. Nový preparát dnes uvedla na trh společnost PharmaTrade.

Očekáváme, že výrobek si najde zákazníky zejména u lidí, jejichž pracovní náplni jsou různá jednání a setkání, v nichž přípitek a případná konzumace alkoholu hrají významnou společenskou úlohu," sdělil Václav Pivný z firmy PharmaTrade. Slibuje, že jim kapsle přinese pohodové ráno s čistou hlavou.

Preparát s názvem Anti Ethanol 07 prý vyvinuli čeští vědci. Obsahuje výhradně přírodní látky z vinné révy, smutně hořké, datlovníku obecného a čekanky obecné. Podle sdělení firmy také přispívá k ochraně jater před zápornými účinky alkoholu. Její zástupci upozorňují na to, že kapsle nejsou lékem pro odvykání závislosti na alkoholu. Výrobek byl schválen ministerstvem zdravotnictví, dodala firma.

Doporučená dávka jsou dvě tablety. Balení deseti kapslí přijde v lékárně na 175 korun. Mezi hollywoodskými hvězdami je populární jiná zázračná tabletka proti kocovině. Jmenuje se RU-21 a ještě v dobách studené války ji prý vyvinula sovětská tajná služba KGB. Tableta měla údajně pomoci ruským agentům snést větší množství alkoholu, aby mohli opít protivníky. Někteří bojovníci proti konzumaci alkoholu však tvrdí, že její účinky nejsou prokázané.

iDNES

obsah | Česká republika