Bývalý šéf protidrogového se pokusil o sebevraždu

Někdejší šéf protidrogové policie Josef Štěrba se v pražských Hájích zřejmě pokusil spáchat sebevraždu. Střelil se do hlavy legálně drženou zbraní a v kritickém stavu byl převezen do nemocnice. Muž sloužil u policie v 90. letech.

Někdejší šéf policejní protidrogové služby Josef Štěrba se dnes zřejmě pokusil spáchat sebevraždu. Policie podle oficiálních informací zasahovala v pražských Hájích u případu třiapadesátiletého muže s těžkým poraněním hlavy, které si údajně způsobil vlastní legálně drženou zbraní. Podle informací šlo právě o Štěrbu.

Mluvčí záchranné služby Simona Cigánková uvedla, že zraněný byl v kritickém stavu odvezen do vinohradské nemocnice. Podle informací byl Štěrba přijat na oddělení ARO, službu konající lékař však odmítl sdělit jakékoliv informace o jeho zdravotním stavu.

Lékaři a policisté vyjížděli ke střelbě v Plickově ulici po šesté hodině večer. Do bytu, kde se neštěstí odehrálo, je přivolala manželka zraněného. Kriminalisté prověřují, zda šlo skutečně o sebevraždu. Dopis na rozloučenou nenašli.

Současný šéf protidrogové policie Jiří Komorous řekl, že jeho bývalý kolega byl ředitelem protidrogové služby v roce 1990, ale po devíti měsících od policie odešel a se svými někdejšími spolupracovníky se přestal stýkat.

LIDOVKY.CZ, ČTK

obsah | Česká republika