Top University Tour v Prahe

V októbri a novembri sa v dvadsiatich mestách Európy a Ázie konajú veľtrhy vzdelávania, organizované spoločnosťou topcareers.net. Tieto veľtrhy predstavujú možnosti postgraduálneho vzdelávania. Pre mladých ľudí zo strednej a východnej Európy je možnosť štúdia v zahraničí už tradične mimoriadne atraktívna. Pražský diel nového globálneho cyklu Top University Tour sa uskutoční vo štvrtok 24. októbra v Hoteli Ambassador - Zlatá Husa na Václavskom námestí. Pretože na území Slovenska sa podobná akcia zatiaľ nerealizuje, práve pražský veľtrh je asi najvhodnejšou možnosťou pre účasť mladých ľudí zo Slovenska. Inou možnosťou je ešte budapeštiansky veľtrh o dva dni neskôr a varšavský, konaný 28. októbra.

"Cieľom podujatia je umožniť stretnúť sa najlepším absolventom s najlepšími univerzitami - tvárou v tvár," uvádzajú organizátori. Do programu sa zapojili okrem iného Princeton University, Imperial College, London School of Economics, King's College London, Ecole Centrale Paris, univerzity v Melbourne, Washingtone, Chicagu, Nottinghame, Cranfielde, Warwicku, Sheffielde, Emory, Leidene, ale aj viaceré vysoké školy v Taliansku či Singapore Institute of Management. Celkovo sa zapojilo takmer 300 škôl ekonomického zamerania z vyše tridsiatich krajín.

Organizátori odporúčajú záujemcom z radov študentov zaregistrovať sa zadarmo na stránkach www.topgraduate.com. Získajú tak istotu voľného prístupu na podujatie, vyhnú sa prípadným radom a navyše si môžu vyhľadať v ponukách zúčastnených univerzít to, čo ich zaujíma.

(vs)

obsah | Česká republika