Na Bojnickom zámku sa chystá ojedinelý festival rozprávok

Na Bojnickom zámku v polovici júna ožijú postavičky z najznámejších slovenských večerníčkov. Návštevníci najväčšieho hraného divadelného festivalu rozprávok v strednej a východnej Európe sa budú môcť stretnúť s Maťkom a Kubkom, zbojníkom Jurošíkom, Orlím pierkom, Dankou a Jankou alebo slimákom Maťom a škriatkom Klinčekom.

Organizátori počas ôsmich festivalových dní očakávajú okolo 25.000 návštevníkov. "Festival si získal v minulosti dobré meno a o tohtoročný desiaty ročník prehliadky je veľký záujem. Uvažujeme o tom, že pridáme ešte jeden festivalový deň. Program je pripravený tak, aby sme zvládli očakávaný počet návštevníkov," dodala Maliariková.

Na zámku je pripravených 13 scén so samostatnými zvukovými efektmi, dokončujú sa špeciálne masky a kostýmy. Návštevníkov zaujme napríklad chalúpka deduška Večerníčka, ktorá váži až štyri tony. V minulých rokoch sa na festivale objavili aj postavičky zo zahraničných rozprávok, tentokrát organizátori vsadili len na domácu produkciu. Program je pripravený tak, aby detskí návštevníci neboli len pasívnymi divákmi, ale aby sa zapojili do deja.

Festival Dobrodružstvá deduška Večerníčka je rozdelený na dve etapy. Prvá potrvá od 15. do 18. júna, druhá od 22. do 25. júna. Prehliadke bude túto nedeľu predchádzať sprievod rozprávkových bytostí v Bojniciach.

ČTK

obsah | kultura - kultúra