Slávnosť bratstva Čechov a Slovákov na Javorine

Dňa 28. 7. 2002 sa od 9.30 hod uskutoční na Veľkej Javorine tradičné stretnutie nadšencov z Česka a Slovenska na podujatí s príhodným názvom Slávnosť bratstva Čechov a Slovákov.

V rámci tejto sympatickej akcie sa uskutoční okrem iného Stretnutie priateľov historických vozidiel zo Slovenska a Moravy. Na krásnou scenériou lemovanej ceste medzi Miškech Dedinkou a Veľkou Javorinou sa bude bežať X. ročník Behu bratrstva. Pre deti sú na celý deň pripravené súťaže a hry, ktoré zorganizujú skauti z Nového Mesta nad Váhom a z DDM Uherský Brod.

Z celého radu pútavých hosťov sa môžu návštevníci tešiť najmä na Dychovú hudbu Javorinka zo Strání, gajdoša Pavla Popelku zo Strání, Ženský zbor zo Strání, cimbalistku a zpeváčka Zuzanu Lapčíkovú - Zdráhalová z Bílovic, country skupinu kaktus z Dolného Lopašova, skupinu country tancov Kansas z Myjavy, bluegrassová skupinu Pod okapem z Uherského brodu, folklórny súbor Krajňanec z Krajného a folklórny súbor Radošov z Veselí nad Moravou.

A nad tím všetkým ako výzva pre budúce generácie každého osloví vytesaná veta, ktorú organizátory podujatia prijali ako výstižné motto: "Tu bratia vždy sa stretávať budú..."

(mp)

obsah | kultura - kultúra