Kateřina Brožová je novou predstaviteľkou Dolly

Česká herečka Kateřina Brožová bude novou predstaviteľkou titulnej úlohy Dolly Leviovej v muzikáli divadla Nová scéna Hello, Dolly!

Klasický broadwayský titul v réžii Milana Lasicu sa od premiéry 27. januára uvádza v troch alternáciách. V titulnej úlohe Dolly doposiaľ účinkovali Helena Vondráčková, Helena Krajčiová a Jarmila Hittnerová. Podľa divadla je účinkovanie Heleny Vondráčkovej v novej sezóne zatiaľ stále nejasné, a preto muselo zabezpečiť obsadenie muzikálu tak, aby sa od septembra mohol bez problémov uvádzať.

"Momentálne nevieme, ako sa celá kauza okolo Heleny Vondráčkovej bude ďalej vyvíjať. V súčasnosti je všetko v štádiu, keď sú podané žaloby a trestné oznámenia. Je predčasné hovoriť, ako sa to celé uzavrie. Každopádne s touto kauzou nemôžeme ohroziť predstavenie Hello, Dolly!, a preto sme sa rozhodli pre ďalšiu alternáciu," povedala generálna riaditeľka divadla Wanda Hrycová.

Brožovú ponuka od Novej scény milo prekvapila. "Muzikál som už videla, má nádherný text i hudbu a veľmi sa naň teším," povedala. Podľa Hrycovej sa divadlo rozhodlo v českých "vodách" zaloviť z niekoľkých dôvodov. "Česko-slovenská verzia predstavenia je veľmi príjemná, pretože režisér Milan Lasica našiel zaujímavé slovné hračky medzi oboma jazykmi. Okrem toho obsadenie českej herečky prináša výrazný efekt aj čo sa týka návštevnosti. Slovenskí diváci nemajú až tak veľa možností vidieť českých hercov v divadle, pokiaľ za nimi nevycestujú do Prahy," dodala Hrycová.

TASR

obsah | kultura - kultúra