Nemocní rakovinou mohu své naděje zachytit na fotografii

Lidé, kteří prodělali rakovinu, onkologičtí pacienti, jejich rodiny, přátelé i ti, kdo nemocné rakovinou ošetřují, se mohou přihlásit do mezinárodní amatérské fotografické soutěže Představy o naději. Hlavním koordinátorem soutěže je občanské sdružení Lymfom Help, které chce fotografie českých soutěžících představit na veřejných výstavách v Praze, Brně a Olomouci.

Fotografie zaslané do soutěže mohou zobrazovat jakýkoli motiv vyjadřující naději a odvahu. Společně se snímkem je třeba odeslat i doprovodný popis, v němž autor napíše, proč považuje svou fotografii za naději pro ostatní. Délka popisu by neměla přesáhnout 50 slov. Hodnotit se bude jak samotná fotografie, tak i její název a popis. Uzávěrka soutěže určené amatérům je 10. dubna a bližší podmínky mohou zájemci najít na adrese www.lymfomhelp.cz .

Česká herečka Zuzana Dřízhalová, kterou národ zná jako Marcelu Rubešovou z Rodinných pout, se z onkologického onemocnění vyléčila. Domnívá se, že účast v soutěži může nemocné podpořit v jejich nelehké životní etapě. Nejenže sami přijdou na jiné myšlenky, ale mohou prostřednictvím fotografie dát naději i dalším nemocným lidem a jejich blízkým. Vítěz mezinárodní soutěže získá zájezd pro dvě osoby do Istanbulu a 7000 eur, tedy téměř 200 000 korun.

ČTK

obsah | kultura - kultúra