Česko-slovenský divadelný dialóg 1993-2003

V Českom centre v Bratislave na Hviezdoslavovom námestí sprístupnia v stredu 14. januára o 16.30 výstavu s názvom Česko-slovenský divadelný dialóg 1993-2003 v kurátorskej koprodukcii Silvie Hroncovej a Karla Krála.

Výstava obsahuje okrem bohatej fotodokumentácie aj trojrozmerné exponáty, fragmenty dekorácií a kostýmov z najzaujímavejších divadelných inscenácií, ktoré vznikli v spolupráci českých a slovenských tvorcov, a ktoré boli ocenené prestížnou českou Cenou Alfréda Radoka, cenou Thálie, alebo slovenskými Doskami.

Výstava mapuje i stretávanie sa a prelínanie českých a slovenských úspechov na medzinárodných divadelných festivaloch, ako je Divadlo Plzeň, Divadelná Nitra, Setkání v Těšíně, Zlomvaz v Prahe, Bábkárska Bystrica, Bratislava v pohybe a ďalšie. Autorkou výtvarného riešenia výstavy je slovenská scénická výtvarníčka Marija Havran, autorkou grafického riešenia Viera Burešová z Divadelného ústavu Bratislava.

Vernisáž výstavy sa uskutoční za prítomnosti slovenskej herečky Emílie Vášáryovej a českej herečky Báry Hrzánovej. Výstava potrvá do 4. februára.

INZINE

obsah | kultura - kultúra