O Divadelnú Nitru sa zaujímajú aj diplomati

Slovenský veľvyslanec v Nórsku Dušan Rozbora pozval minulý týždeň na stretnutie Lisbeth J. Bodd a Asle Nilsen - tvorcov nórskej inscenácie Koncert pre Grónsko, ktorá bude uvedená v rámci hlavného programu medzinárodného festivalu Divadelná Nitra.

"Pán veľvyslanec bol potešený, že sa zúčastníme na festivale, a chce sa s nami porozprávať o našich dojmoch aj po návrate zo Slovenska. Viackrát vraj navštívil Divadelnú Nitru a považuje ju za veľmi zaujímavý festival," povedala nitrianskym organizátorom Lisbeth Bodd.

Predstavenie Koncert pre Grónsko je audiovizuálnou kompozíciou, v ktorej sa stretáva zastaraná mechanika s novou technológiou na pozadí tieňového videodivadla. Toto pôsobivé monumentálne predstavenie-koncert-inštalácia divadelného súboru Verdensteatret z Oslo je nádhernou severskou meditáciou o miznúcom kontinente a jeho obyvateľoch. Na festivale ju uvedú dvakrát v netradičnom priestore Letiska Nitra-Janíkovce.

Ako ďalej povedala Lisbeth Bodd, na žiadosť Dušana Rozboru pozvala do Nitry nórsku veľvyslankyňu na Slovensku Brit Lovseth, ktorá si Koncert pre Grónsko pozrie 27. septembra, ďalšie predstavenie je na druhý deň.

(kul)

obsah | kultura - kultúra