Rozhovor s nepriateľom vzniká aj v Terchovej

Slovenský film Rozhovor s nepriateľom je prvým filmom, ktorý sa nakrúca v prostredí turisticky atraktívnej lokality terchovských Dier. Tvorcovia príbehu z konca druhej svetovej vojny si zimnú atmosféru Dier vybrali pre ich autentickosť a drsnosť.

Režisér filmu Patrik Lančarič považuje podmienky v Dierach za absolútne extrémne a mimoriadne ťažké. "Všetky veci sem musíme nosiť, preto sme zúžili aj štáb. S veľkou technikou by sme sa sem nijako nedostali. Ale má to svoje čaro práve v tom, že drsnosť podmienok je naozaj sugestívna a silná. A hercom to mimoriadne pomáha v akciách," skonštatoval Lančarič.

Scenár filmu je podľa režiséra písaný ma motívy rovnomennej novely Leopolda Laholu. "Náš film je popretkávaný osobnosťou Leopolda Laholu, ktorý je akoby v metafore rozprávačom celého príbehu. Na jednej strane je to akoby jeho spomienka na druhú svetovú vojnu, na druhej strane je celý príbeh pretkávaný autentickými reportážnymi zábermi zo súčasných vojnových konfliktov z celého sveta," povedal Lančarič.

TASR

obsah | kultura - kultúra