Včera sa na Slovensku začal unikátny projekt Knižný raj

Včera odštartoval na Slovensku Knižný raj - pilotný projekt piatich slovenských a dvoch čes­kých knižných vydavateľstiev.

Jeho cieľom je priblížiť sa čo najviac čitateľom a priniesť im pestrú ponuku zaujímavých kníh prostredníctvom špeciálneho katalógu priamo domov, do ich bytových schránok.

Po prvý raz v histórii na Slovensku na takejto úrovni kooperujú de facto konkurenčné vydavateľstvá a zároveň ide o unikátnu spoluprácu kníhkupcov a vydavateľov.

Do projektu Knižný raj sa zapojili vydavateľstvá Ikar, Noxi, Fragment, Belimex, Spektrum grafik, Domino a Knižní klub a spolu s nimi takmer päťdesiat kníhkupectiev po celom Slovensku.

Katalóg Knižný raj vychádza v náklade 800-tisíc výtlačkov a bude distribuovaný do všetkých domácností v mestách, ktorých kníhkupectvá na projekte spolupracujú.

V katalógu je zastúpené široké spektrum knižných titulov najrôznejších žánrov pre dospelých, deti a mládež uvedených vydavateľstiev, vrátane českých titulov s dôrazom na knižné novinky. Na adrese www.kniznyraj.sk si záujemcovia nájdu ponuku titulov, darčekov, ako aj zoznam zapojených kníhkupectiev.

SITA

obsah | kultura - kultúra