Kraus natočil na Slovensku svou první talk-show

Populární český moderátor Jan Kraus natočil v pátek na Slovensku první díl svého nového pořadu Bez obáv, prosím!, kterou bude od konce dubna jednou měsíčně vysílat komerční televize Joj. Kraus byl po natáčený zjevně spokojený s reakcemi hostů i publika.

Na úvod pořadu Kraus uvedl, že politické strany v České republice v posledním období často mluví o Slovensku. "Jedni ho uvádí jako vzor, druzí jako odstrašující příklad," konstatoval. Jeho prvním hostem byla slovenská europoslankyně Monika Beňová, kterou Kraus vyzpovídal několik dní před svatbou.

Pikantností tohoto rozhovoru byla přítomnost budoucího manžela europoslankyně, známého slovenského podnikatele Fedora Flašíka, v hledišti. Toho Kraus často zapájel do rozhovoru. Beňová zastupuje v europarlamentu stranu Smer - sociální demokracie a byla původně kandidátkou této strany na post ministryně zahraničí. Kraus se zajímal, proč se nakonec spokojila s rolí europoslankyně. "Chci být vzornou manželkou. Budu vařit," uvedla Beňová. Kraus okamžitě zakontroval, že to slyší poprvé, aby se někdo vzdal politické kariéry kvůli vaření. Moderátor dokázal, že má Beňovou nastudovanou dobře, když se zajímal o její tričko s obrázkem Marilyn Monroe v němž se objevila na zasedání Evropského parlamentu. "Mám ještě tričko s Che Guevarou," pochlubila se Beňová.

Kňažko je slovenským rekordmanem

Druhým hostem byl ředitel televize Joj Milan Knažko. Při rozhovoru s Krausem vyšlo najevo, že Kňažko zakládal už šest politických stran a tím je na Slovensku asi rekordérem. V další části pořadu vyšlo najevo, že Kraus i Kňažko mají modrou knížku. Oba zjevně potěšilo, že mají také stejnou smyšlenou diagnózu - noční pomočování. Diváci se dozvěděli také to, že Kňažko měl tři manželky: Češku, Francouzsku a Slovenku. Kraus se hned zajímal, jak si Kňažko ženy získává.

Třetím hostem byl kulturista Adam Cibula, který je mistrem Evropy a nadále žije v romské osadě. Kraus u něj zjišťoval, jak je možné vypěstovat takové svaly. Když se dozvěděl, že je za tím 14letá tvrdá dřina, ztratil zájem. S kulturistou měl Kraus jako moderátor nejtěžší práci, protože na otázky odpovídal většinou jedním slovem. Tak ho alespoň přinutil svléct košili, aby divákům ukázal svaly.

Kraus sklidil úpěch

Diváci v beznadějně vyprodaném hledišti bratislavského Studia L+S, jehož ředitelem je Milan Lasica, se výborně bavili a bylo cítit, že znají Krausův pořad Uvolněte se, prosím! "Jsem ráda, že jsem viděla Jana Krause živě. Bylo to výborné, jen se obávám, aby to v televizi moc nesestříhali," řekla jedna z návštěvnic představení. Kraus se představí slovenským divákům na obrazovkách televize Joj jednou měsíčně. V pátek natočení první díl odvysílá televize 30. dubna.

IVAN VILČEK, PRÁVO

obsah | kultura - kultúra