"Zažiť dotyk slávy" môžete aj na tohtoročnom MFF Bratislava

Aj tohtoročný Medzinárodný filmový festival Bratislava (MFF Bratislava), ktorý začína 2. decembra a pre milovníkov strieborného plátna pripravil projekciu 140 filmových snímok, nebude len o filmoch.

Generálny partner podujatia Zlatý Bažant, z portfólia spoločnosti Heineken Slovensko, si dáva za cieľ dostať festivalovú atmosféru aj mimo tradičných priestorov kinosál. Už od prvej polovice novembra sa preto rozbiehajú niektoré sprievodné podujatia na podporu festivalu.

Prvým projektom je Filmový štáb Zlatý Bažant. Už od 10. novembra až do začiatku festivalu, zavíta s kamerou a mikrofónom do vybraných pubov v centre Bratislavy. Jeho úlohou bude preveriť vedomosti obyvateľov a návštevníkov mesta z oblasti kinematografie. Tí úspešní vyhrajú nielen zaujímavé ceny s filmovou tematikou, ale pripravené sú aj vstupenky na festivalové projekcie. Štáb bude takto "živým" komunikačným kanálom, informujúcich verejnosť o MFF Bratislava.

Po veľmi úspešnej minuloročnej premiére nebude ani tento rok chýbať súťaž amatérskych reklamných spotov "Zaži dotyk slávy". Oficiálne bude vyhlásená v deň otvorenia MFF Bratislava.

Všetci záujemcovia sa môžu zaregistrovať 2. decembra čase od 18.00 do 20.00 v priestoroch Auparku a priamo na mieste o 20:00 dostanú podmienky a pravidlá súťaže.

Prihlásiť sa môže ktokoľvek, kto si následne do 70-tich hodín trúfne natočiť 30-sekundový reklamný spot. Vyhodnotenie súťaže amatérskych reklamných spotov sa uskutoční 8. decembra.

Víťaz si odnesie Zlatú trofej vo forme sošky doplnenej o lákavú odmenu 1.000 Eur. Smútiť nemusia ani ďalší deviati najlepší. Na ďalších štyroch čaká finančná odmena - druhá cena 700 Eur, tretia cena 500 Eur, štvrtá cena 300 Eur, piata cena 200 Eur.

Príspevky na šiestom až desiatom mieste prinesú svojim tvorcom darčekové predmety a pivo Zlatý Bažant.

Všetci diváci budú mať počas celého festivalu možnosť voliť najlepší z premietaných film. V ich rukách teda bude aj rozhodnutie, komu poputuje ocenenie - Divácka cena Zlatý Bažant.

Tvorca najúspešnejšieho filmu získa cenu Zlatý Bažant od akademického sochára Jána Kondáča. Z hlasujúcich bude vyžrebovaných 15 šťastlivcov, ktorí dostanú hodnotné ceny.

Prvou cenou je napríklad pyramída z 364 plechoviek piva Zlatý Bažant. Jedno pivo na každý deň, až do začiatku nasledujúceho 8. ročníka MFF Bratislava 2006.

Bratislavský Aupark pripravuje filmovú uličku s neodmysliteľným červeným kobercom a v priestoroch nákupného centra nebudú chýbať ani živé sochy známych postáv zo strieborného plátna.

Tlačová agentúra Slovenskej republiky pripravuje výstavu fotografií, ktorá zachytáva okamihy z ostatných ročníkov MFF Bratislava a z najvýznamnejších filmových festivalov konaných v tomto roku v zahraničí.

V centre mesta sa budú počas festivalu konať dve filmové párty, ktoré sú otvorené pre všetkých priaznivcov strieborného plátna a dobrej zábavy. Prvá filmová párty sa uskutoční 2. decembra v Slang pube na Hviezdoslavovom námestí a druhá v sobotu 3. decembra v Havana clube na Michalskej ulici.

Záver festivalu bude tradične patriť Papučovej noci. Počas nej sa na plátne kina vystriedajú tri divácky najúspešnejšie filmy. A aby atmosféra počas premietania bola skutočne "papučová", každý návštevník dostane skutočné papuče a plechovku piva Zlatý Bažant ako symbol domova a pohody.

O festivale

7. ročník Medzinárodného filmového festivalu Bratislava sa uskutoční 2. - 10. decembra 2005 v Palace Cinemas, Aupark Bratislava.

Medzinárodný filmový festival Bratislava je jediný filmový festival, ktorý reprezentuje SR v Koordinácií európskych filmových festivalov. Členom sa stal v roku v roku 2000.

Hlavnou programovou sekciou Medzinárodného filmového festivalu Bratislava je medzinárodná súťaž prvých a druhých hraných filmov z celého sveta, čo určuje aj jedinečnosť festivalu v stredoeurópskom meradle.

MARKÍZA

obsah | kultura - kultúra