Muf se vrátí do televize, aby učil Čechy fandit

Česká televize oprášila slavnou postavičku dětského záškodníka Mufa. Zapojila ho do kampaně na podporu přenosů z fotbalového mistrovství světa.

Muf se bude coby lektor fandění starat o to, aby národ věděl, jak správně fandit. Spolu s ním se v krátkých, dvacetisekundových skečích objeví také cvičitelka Olga Šípková, tlumočník do znakové řeči Jaroslav Švagr a moderátor Petr Lesák.

Všichni se budou potkávat v retro studiu, jehož design má odkazovat na slavnou show osmdesátých let Cvičme v rytme.

Kromě moderátorů se ve spotech objeví také zástupci "nezkušených fotbalových fandů" - důchodkyně, manažer, krásná Asiatka s malým synem nebo hip-hoper.

Zúčastňují se jednotlivých lekcí, ve kterých se dozví, jak "při fandění vypadat opravdu skvěle". V dílu "Hop, Hop, Hop, kdo neskáče není Čech" zase zjistí, že fandění má mnoho společného s aerobikem a dojde i na to, jak fandit pomocí znaků nebo jak docílit "zlobišáckého fandícího rámusu".

Ačkoliv se zákeřný maňásek Muf bude snažit lekce sabotovat a všelijak škodit, vše se nakonec podaří. V závěrečném spotu "Válečný kmen Čechů" se fanoušci - absolventi kursu - připravují "do boje" pod vedením fanatického národního buditele, kterého hraje Bořivoj Navrátil.

iDNES

obsah | kultura - kultúra