Radošinci odcestujú na turné po USA

Členovia Radošinského naivného divadla odcestujú dnes do Spojených štátov amerických, kde na pozvanie slovenskej ambasády odohrajú päť predstavení pri príležitosti 10. výročia vzniku Slovenskej republiky.

Pre slovenských krajanov žijúcich v zámorí si pripravili špeciálny výber najlepších ukážok zo svojich predstavení pod názvom Štedrý divadelný večer . Desaťčlennú delegácia súboru čaká prvé vystúpenie 28. februára v Bostone, nasledovať bude New York, Washington a Los Angeles.

"V Los Angeles pôjdeme určite na hokej. Pozval nás náš kamarát Žigo Pállfy, vraj urobí všetko, aby sme sa dostali na NHL, čo bude pre nás, veľkých fanúšikov hokeja, asi veľký zážitok. A keď sa nám podarí ísť na basketbalovú ligu, čo by sme tiež veľmi radi, budeme spokojní," zhrnul cestovateľské ciele najmä mužskej časti súboru umelecký šéf radošincov Stanislav Štepka, ktorý do USA cestuje so svojím divadlom už piaty raz. A to napriek tomu, že, ako hovorí, je "absolútny necestovateľ".

"Cestovanie neznášam, čo mi musí aj každý uznať, keďže každý rok s divadlom po Slovensku nacestujem okolo 15-tisíc kilometrov. Aj ako turista som hrozný a nerád chodím. Najradšej som zavretý doma," otvorene priznáva Štepka. Na svoje "domasedstvo" však v najbližších mesiacoch nebude mať veľa priestoru, keďže už v polovičke mája pocestujú radošinci do Moskvy, kde budú hrať predstavenie pre našich tamojších krajanov.

(mp)

obsah | kultura - kultúra