Barbora Kodetová a Anna Šišková mezi nebem a zemí

Ve Švandově divadle v Praze na Smíchově bude mít v pondělí českou premiéru inscenace Ženy mezi nebem a zemí. V rámci přehlídky Léto hereckých osobností ji uvádí Studio DVA a v dramatických osudech dvou žen se představí herečky Barbora Kodetová a Anna Šišková.

Ženy mezi nebem a zemí tvoří dvě jednoaktovky. V první části večera je to hra Lucille Fletcherové Promiňte, omyl! o sérii zneklidňujících nočních telefonátů Newyorčanky Elisabeth Stevensonové, která v jejich průběhu zjistí, že její bezmezně milovaný muž je ve skutečnosti jejím nesmiřitelným nepřítelem.

Druhou část večera tvoří hra Andrzeje Maleszka Jašek - sedmnáct situací ze sedmnácti všedních dnů Magdy Klimkové - neúspěšné varšavské herečky, která je ochotná udělat cokoliv, aby její sedmiletý syn Jašek konečně vylezl zpod stolu, kde se schovává už mnoho týdnů po bolestném rozvodu rodičů.

Režisérem obou jednoaktovek je Patrik Hartl, který má na svém kontě již inscenace z minulého i letošního ročníku Léta hereckých osobností, z nichž se do 18. září na repertoáru objeví ještě Absolvent podle slavného filmu s Dustinem Hoffmanem s Vilmou Cibulkovou, Kryštofem Hádkem a Monikou Zoubkovou, Madame Melville s Ivou Chýlkovou, Evou Holubovou a Janem Medunou, Otevřené manželství s bratry Karlem a Marianem Rodenovými a Janou Krausovou a Bergmanova Podzimní sonáta s Danielou Kolářovou a Barborou Kodetovou. Hostem ze Slovenska bude v neděli 11. 9. inscenace hry Petra Zelenky Odchody vlakov s hereckým koncertem Anny Šiškové a Ady Hajdu.

RADMILA HRDINOVÁ

obsah | kultura - kultúra