Nejlepší česká herečka je Slovenka

Zatím největší popularity dosáhla díky roli MUDr. Gity Petrové v seriálu Ordinace v růžové zahradě. I díky této roli získala cenu Týtý 2005 v kategorii herečka.

Daniela Šinkorová se narodila 28.12.1972 v Nitře. Pochází z napůl umělecké rodiny. Její maminka je loutkoherečka. Má o 11 let starší sestru Janu. Jako malá hrála na piano, flétnu, bicí, chodila na klasické i společenské tance a do sborového zpěvu. I když si tatínek Daniely přál, aby z ní byla lékařka a nebo architektka, ona sama dokonce uvažovala i o tom, že by šla studovat vysokou školu chemickou, přesto všechno se její kroky nasměrovaly jiným směrem. Vystudovala hudebně-dramatický obor na konzervatoři v Bratislavě a muzikálové herectví na JAMU v Brně. Během studií hostovala na Nové Scéně v Bratislavě v roli Lienky v muzikálu Grandhotel a v muzikálech Sny noci svatojánské a Bastard v Městkém divadle v Brně. Vysokou školu absolvovala v hlavní roli Sugar v muzikálu Někdo to rád horké v ND Brno, ale tuto roli si později zahrála i v HDK v Praze. I přesto, že její repertoár je založen na písních z populárních muzikálů (ve kterých účinkovala, nebo stále účinkuje), tak v současné době připravuje své první sólové CD. Hraje u soukromých společností a také na našich předních divadelních scénách.

Známe jí také z televizní obrazovky z pořadů Jsou hvězdy, které nehasnou, Go Go Show, televizních Silvestrů a mnoha dalších. Má za sebou i velikou televizní zkušenost v seriálu Nemocnice na kraji města po dvaceti letech v roli doktorky Nadi Šulcové. Její nejnovější muzikálovou rolí je Sally Bowles v představení Kabaret v plzeňském divadle J.K. Tyla. Daniela ráda čte, poslouchá hudbu, píše texty a touží potom zahrát si v ,,pravém muzikálu" v Americe nebo Londýně. Obdivuje Barbru Streisand jako člověka i jako zpěvačku. Vstát brzy ráno je její nadlidský úkol, pražská restaurace ERPET GOLF jí přináší štěstí a když mluví anglicky,daří se jí získat nadhled nad věcmi. Daniela má chuť závodit v autech.

DANIELASINKOROVA.NET

obsah | osobnosti