Čeští manažeři dobývají Slovensko

Zatímco čeští manažeři začínají dobývat lukrativní pozice ve vrcholovém managementu slovenských firem teprve v poslední době, jsou Slováci na obdobných místech v Česku již téměř jako doma.

Ačkoli cílem profesní kariéry byly pro Slováky Čechy a Morava už daleko dříve, slovenský exodus do Česka výrazně posílil zejména v posledních pěti až sedmi letech. V československém období měla na přesun lidí směrem na západ vliv především skutečnost, že Praha byla centrem federace a sídlem většiny významných firem a společností.

Dalším cílem bývala pro slovenskou inteligenci Vídeň, ta však byla po čtyřicet let z politických důvodů v podstatě nedosažitelná. Kulturní a historická vzájemnost Čechů a Slováků spolu s velkou příbuzností jejich jazyků po léta nahrávala atraktivitě Česka jako pracovní příležitosti.

V 90. letech bylo Česko zemí zaslíbenou

Podle Martina Hegera, odborného poradce společnosti Heger & Partners, která se mobilitou českých a slovenských manažerů zabývá, lze zaznamenat intenzivnější příchod slovenských manažerů do České republiky v druhé polovině devadesátých let.

"Doba velkých platových spirál a ekonomického boomu nastala hlavně v oblasti informačních technologií, hi-tech, telekomunikací nebo financí. V těchto odvětvích začaly společnosti obrovskou měrou usilovat o přetahování nejlepších pracovníků," uvedl Heger s tím, že v této době došlo také ke generační výměně na vrcholových pozicích managementu. Většinu z nich ovládli lidé kolem třiceti let.

Vzhledem k situaci, která tehdy panovala na Slovensku, a vzhledem k platovým rozdílům se řada slovenských manažerů pokusila získat pracovní místa v České republice. "Slováci byli ochotni pracovat za podstatně menší platové ohodnocení při větším pracovní nasazení," uvedl Heger. Platové rozdíly mezi Českem a Slovenskem podle něj v té době tvořily asi šedesát procent.

Slovensko už není ''za trest''

Dnes lze nalézt slovenské manažery v řadě českých firem nebo v pobočkách mezinárodních společností. Pokud nemluví slovensky, nemusíte si jich ani všimnout. Vrcholoví čeští manažeři naopak šéfují řadě slovenských firem nebo pracují na vysokých pozicích ve slovenských pobočkách mezinárodních společností.

Podle Martina Hegera se výměna vedoucích pracovníků během existence obou samostatných států několikrát změnila. "Nyní dozrává ekonomická situace a dobrá manažerská místa v Česku jsou již obsazena," uvedl Heger. V České republice podle něj pomalu doznívá ekonomický boom. Top manažeři, kteří zde nenalezli uspokojivá pracovní místa a podmínky, musejí hledat své uplatnění jinde.

A právě Slovensko je pro budování kariéry v současnosti ideálním místem. Relativní blízkost, dlouholetá tradice společného státu a jazyková příbuznost jsou faktory, které perspektivu této personální výměny jen povzbuzují.

Základna pro expanzi na východ

"Porovnáme-li ekonomické ukazatele a tržní situaci, docházíme k závěru, že Slovensko má za Českem asi pětileté zpoždění a situace je tu úplně stejná, jako byla v České republice před několika lety," poznamenal Heger. Slovenské společnosti se podle něj nyní výrazně soustřeďují na investice do vzdělávání manažerů a na jejich vyhledávání.

Slovensko je navíc v současné době zemí prudkého společenského a ekonomického rozvoje, což pro řadu manažerů ve vrcholových pozicích znamená skutečně atraktivní podmínky. Slovensko tedy už rozhodně není nějakým nouzovým řešením pro ty, kteří se nestačili prosadit doma.

Spíš je ho třeba brát jako zemi, kde lze v nejlepším slova smyslu realizovat své ambiciózní manažerské představy. Současně je Slovensko branou do východní Evropy i na Balkán. Proto může být pro řadu českých manažerů velmi slibné budovat slovenské firmy nebo pobočky právě v této zemi a právě s touto ambicí.

Také proto se nejvíc Čechů angažuje v dynamicky se rozvíjejících firmách zaměřených často na šíření moderních komunikačních a informačních technologií.

LIDOVKY

obsah | publicistika