Názor: Za haváriu je zodpovedný aj Liška

Slovenské ozbrojené sily začali rok 2006 ako plno profesionálne. Tento začiatok však poznačila havária vojenského lietadla An-24, ktoré sa večer 19. januára zrútilo v lesoch severovýchodného Maďarska. Správa o tragickej smrti 42 profesionálov - príslušníkov ozbrojených síl sa občanov Slovenska hlboko dotkla. Po prvom šoku nasledoval všeobecný smútok a veľký súcit s najbližšími príbuznými obetí tohto nešťastia.

Porušenie pravidiel a zákonov

Rozlúčka s obeťami tragédie, ani maximálne odškodné pozostalým nedáva odpoveď na to, čo sa vlastne stalo. Prečo to postihlo práve ich najbližšieho? Tieto otázky by mala vyriešiť vyšetrovacia komisia vedená náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálporučíkom Ľubomírom Bulíkom.

Zistenie príčiny nešťastia je jedna vec, kto však nesie zodpovednosť za tragédiu takého rozsahu, je druhá vec. Ľudia si hádam ešte pamätajú požiar na korbe vojenského vozidla v apríli 1996. Neďaleko Kežmarku vtedy prišli o život piati vojaci základnej povinnej služby a jedenásť bolo ťažko zranených, viacerých to doživotne zdravotne poznačilo.

Vyskytli sa aj ďalšie mimoriadne udalosti, ktoré síce nemali až taký tragický dôsledok, výrazne poznačili život v ozbrojených silách. Ich vyšetrovania jednoznačne poukazujú na to, že samo od seba sa nič nestalo a ani nestane. Zaručene to bude tak aj pri zisteniach terajšej vyšetrovacej komisie. Všetky predčasné špekulácie o príčinách nešťastia sú zavádzajúce. Je však pravda, že sa spravidla pri všetkých "mimoriadkach" zistili pochybenia, ktoré súviseli s porušením noriem, pravidiel alebo zákonov. Som presvedčený o tom, že to nebude inak ani v prípade havárie An-24.

Profesionálnosť je aj v modernizácii

Stav v letectve Ozbrojených síl SR, najmä v jeho technickom vybavení, je vážny. Verejne sa o tom diskutuje už niekoľko rokov. Keď Juraj Liška preberal funkciu ministra obrany, dal odborníkom vypracovať koncepciu vzdušných síl. Prisľúbil, že ju sprístupní verejnosti. Pretože sa tak dosiaľ nestalo, ľudia nemajú informácie o tom, či kroky, ktoré podniklo ministerstvo na skvalitnenie nášho letectva, sú v súlade so záujmami spoločnosti, alebo nie.

Havária An-24 s tragickými dôsledkami nasvedčuje, že sa ministrovi asi nepodarilo dať letectvo do poriadku tak, ako pri svojom nástupe do úradu sľuboval. Juraj Liška nie je len politik, ale zároveň aj hlavný manažér v oblasti vojenskej obrany. Preto by mal dôsledky za akékoľvek zlyhania vo svojom rezorte osobne znášať.

Profesionálnosť ozbrojených síl nespočíva iba v tom, že v nich slúžia vojaci za mzdu. Profesionálnosť je aj v modernizácii výzbroje, techniky a vysoko špecializovanej prípravy. Je neskoro, keď sa o zlom technickom vybavení a vystrojení našich jednotiek v zahraničí minister dozvedá až pri svojej osobnej návšteve mierových misií alebo po havárii lietadla, a až potom prijíma opatrenia na zlepšenie stavu.

Peniaze by sa našli

Známa fráza o nedostatku peňazí, ktorá sa neustále opakuje, nie je úplne pravdivá. Nesplnili sa podmienky na koncepciu podľa Modelu 2010, podľa ktorej by sa na obranu mali ročne vyčleňovať dve percentá hrubého domáceho produktu. To sa odzrkadľuje v nedostatkoch, ktoré majú výrazný vplyv na modernizáciu ozbrojených síl. Napriek tomu si myslím, že rezort obrany má v rozpočte dosť financií. Záleží však na tom, ako ich využíva.

S veľkým smútkom a žiaľom sa rozlúčime s obeťami havárie lietadla. Akékoľvek zdôvodnenie a vysvetlenie tohto leteckého nešťastia bude pre pozostalých nedostatočné a nezmierni ich žiaľ. Musí sa však stať poučením pre budúcnosť a za tragédiu by mal niekto niesť aj osobnú zodpovednosť.

Tragická havária lietadla An-24 nasvedčuje, že sa ministrovi asi nepodarilo dať letectvo do poriadku tak, ako pri svojom nástupe do úradu sľuboval.

TOMÁŠ ŠVEC

obsah | publicistika