Češi vsadili na fotbalové mistrovství téměř miliardu

Za největší sázkařskou událost v dosavadní historii označili představitelé českých sázkových kanceláří v neděli skončené mistrovství světa ve fotbale. O tom, že pro bookmakery skončilo ziskem, rozhodlo vyřazení Brazílie ze závěrečných bojů i porážka České republiky v zápase s Ghanou.

"Celkový objem sázek na mistrovství světa ve fotbale se u sázkové kanceláře Tipsport přiblížil hranici půl miliardy korun. To je o čtvrtinu více, než jsme čekali," uvedl mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Přes tři sta vsazených milionů přijala sázková kancelář Fortuna a více než 120 milionů Chance. Za rekordními sázkami je podle bookmakerů průběh mistrovství.

"V Japonsku a Koreji nebyla o překvapení nouze už od samotného začátku a sázející po několika ´špatných´ investicích sázeli daleko opatrněji," vysvětlil hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák. V Německu tomu bylo podle něj opačně.

"Fortuna už od začátku vyplácela mnoho výher a klienti tak měli více prostředků na hru. Roztočil se obrovský kolotoč," dodal Hanák.

Z něho nakonec s mírným ziskem vyšly sázkové kanceláře. Například Tipsport uvádí, že vyplatil výhercům 95 procent z celkového množství vsazených prostředků, tedy 475 milionů korun.

Nejvíce se na zisku sázkových kanceláří podílelo vyřazení Brazílie ve čtvrtfinále. "Sázkaře zklamala i neúčast Německa ve finále a nepostoupení českého týmu ze skupiny, zejména prohra s Ghanou," uvedl mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Nejvyšší výhru milion sedm set tisíc korun vyplatila Fortuna. Užije si ji sázející, který dva zápasy mistrovství kombinoval ještě s formulí 1, tenisem a ženským basketbalem. Vsadil 50 tisíc korun.

U Chance zase muž z Opavy vsadil třicet korun a vyhrál 460 tisíc. Naopak 400 tisíc korun prohrál muž z Hájů u Chebu, který věřil v postup Anglie a Brazílie ze čtvrtfinále.

iDNES

obsah | publicistika