Duchovní sa v Bratislave budú baviť o humore

Na Evanjelickej bohosloveckej fakulte Univerzity Komenského sa stretnú katolícki, protestantskí aj židovskí teológovia a praktickí duchovní zo Slovenska, Česka, Rakúska, Nemecka a Ameriky, aby sa z humorného nadhľadu pozreli na Bibliu, diela kresťanských filozofov aj život svätcov a pápežov.

Humor bude hlavnou témou dvojdňového teologického sympózia, ktoré sa uskutoční v utorok a stredu, 6. a 7. mája, v Bratislave. Na Evanjelickej bohosloveckej fakulte Univerzity Komenského sa stretnú katolícki, protestantskí aj židovskí teológovia a praktickí duchovní zo Slovenska, Česka, Rakúska, Nemecka a Ameriky, aby sa z humorného nadhľadu pozreli na Bibliu, diela kresťanských filozofov aj život svätcov a pápežov.

Hovoriť sa bude napríklad o Sörenovi Kierkegaardovi, donovi Boscovi, Jánovi Pavlovi I., Martinovi Lutherovi či o nórskom biskupovi Eivindovi Berggravovi. Priestor dostane aj sociologický pohľad na fenomén humoru, súvislosť humoru a zdravia, spätosť humoru a pokory alebo teologická dimenzia tarokových kariet.

Pätnásťminútové prednášky sa budú striedať s diskusiami a jednotlivé tematické bloky oddelia desaťminútovky teologických vtipov.

PRAVDA

obsah | Slovenská republika