Slovenské deti pomáhajú v Azerbajdžane

Takmer 300 000 korún poslali na zriadenie sociálneho centra pre chudobnú a ohrozenú mládež v azerbajdžanskom Baku školáci a slovenská verejnosť prostredníctvom slovenskej mimovládnej organizácie SAVIO.

Peniaze vyzbierali počas 40-tich dní Veľkého pôstu v rámci celoslovenskej zbierky Tehlička pre Baku. Slovenskí saleziáni za vyzbierané peniaze splatia časť sumy na kúpu stálych priestorov na vzdelávanie a mimoškolské aktivity pre chudobné a opustené deti z Náhorného Karabachu a Čečenska, ktoré spolu s matkami utiekli do hlavného mesta Azerbajdžanu počas vojny s Arménskom.

Slovenskí saleziáni pomáhajú v prenajatých priestoroch už 5 rokov približne 600 deťom mesačne. Okrem vzdelávania a sociálnej pomoci zabezpečujú v spolupráci s Červeným polmesiacom aj stravu vo vývarovniach pre približne 400 bezdomovcov. SAVIO je slovenská mimovládna organizácia, ktorej poslaním je pomáhať v núdzi chudobnej a ohrozenej mládeži v krajinách tretieho sveta. Hlavné aktivity má na Sibíri, v Azerbajdžane a v Afrike.

SITA

obsah | Slovenská republika