Majstrom sveta v love rýb sa stal slovenský tím

Víťazmi 24. ročníka Majstrovstiev sveta v love rýb na umelú mušku, ktoré sa skončili dnes na severe Slovenska, sa v kategórii družstiev i jednotlivcov stali slovenskí reprezentanti.

V družstvách sa umiestnili na druhom mieste českí pretekári a tretí boli Francúzi. V kategórii jednotlivcov sa majstrom sveta stal Miroslav Antal zo Svitu, druhý bol Poliak Kazimierz Szymala a tretí Čech Daniel Svrček. Zlatý slovenský tím viedol tréner Jozef Trnka z Liptovského Hrádku a jeho členmi boli Miroslav Antal zo Svitu, Žilinčan Peter Bienek, Ján Bartko z Liptovského Hrádku, Jozef Čanda a Miloš Bodnár zo Starej Ľubovne.

Na šesťdňovom šampionáte sa zúčastnilo 120 pretekárov z 23 štátov. Je to najväčší počet v histórii podujatia. Medzi nimi boli aj zástupcovia zo zámorských krajín ako napríklad z Austrálie, USA a Japonska, a takmer z celej Európy, uviedol na tlačovej besede v hoteli Permon v Podbanskom pri Liptovskom Hrádku člen organizačného štábu Vladimír Hromek.

Rybári zápolili v lovení pstruhov, hlavátok, lipňov a jalcov. Súťažili na riečkach Belá nad Liptovským Hrádkom, na Váhu pod Kráľovou Lehotou až po Liptovský Mikuláš a od vodnej nádrže Bešeňová až po Ružomberok a tiež na rieke Orava od Hornej Lehoty po Dolný Kubín.

SME

obsah | Slovenská republika