Začína sa projekt na podporu multikulturalizmu

Sériu vzdelávacích seminárov a workshopov s názvom Slovensko - súčasť multikultúrnej Európy uviedlo dnes do života banskobystrické občianske združenie Annwin.

Cieľom projektu, ktorý združenie pripravilo v spolupráci s Európskou multikultúrnou nadáciou (EMF) a expertnou a konzultačnou organizáciou CFOR, je zvýšiť uvedomenie o prínose multikultúrnej spoločnosti a sile rozdielov, ktoré prináša, a tým podporiť pokojné spolunažívanie ľudí rôznych kultúr, etnického pôvodu či náboženstva. Určený je predstaviteľom národnostných a etnických menšín, zástupcom mimovládnych organizácií, ktoré sa zaoberajú prácou s menšinami, predstaviteľom štátnej správy a samosprávy, študentom a novinárom.

Projekt tvoria tri hlavné aktivity. Tento týždeň sa uskutočnia štyri prednášky predsedu EMF Taru Mukherjeeho v Banskej Bystrici, Zvolene a Bratislave. Na ne v máji nadviažu dva dvojdňové workshopy s názvom Multikultúrne povedomie v komunitách a v septembri štvordňový seminár Multikulturálne fórum ako prostriedok riešenia konfliktov. Ako uviedol predseda EMF Tara Mukherjee, rozdielnosť kultúr je skutočnosť a multikulturalizmus je to, čo s touto skutočnosťou môžeme urobiť. Projekt Slovensko - súčasť multikultúrnej Európy podporil podpredseda vlády Pál Csáky a prostredníctvom britského veľvyslanectva na Slovensku aj Nadácia na prevenciu globálnych konfliktov.

(pt;zd;bl)

obsah | Slovenská republika