Odchody

V sobotu 25. augusta zomrel na anestéziologicko-resuscitačnom oddelení novozámockej nemocnice vo veku 61 rokov Jozef Zlocha, poslanca NR SR za HZDS, minister životného prostredia vo dvoch Mečiarových vládach.

Blažena Martinková, poradkyňa expremiéra Vladimíra Mečiara a manželka bývalého spolumajiteľa piešťanských kúpeľov Karola Martinku, spáchala samovraždu. V nedeľu 9. septembra ju našli v sprche obesenú na opasku zo župana. Martinková sa liečila na psychiatrickom oddelení nemocnice Otta Wagnera vo Viedni, kam sa po voľbách Martinkovci odsťahovali. Martinková bola obvinená z pokusu o vraždu svojho maloletého syna. Prísažný súd vo Viedni rozhodol 25. júna tohto roku, že zostane na neobmedzený čas v ústavnom liečení. Blažena Martinková sa 27. októbra 2000 pokúsila kuchynským nožom zabiť svojho vtedy deväťročného syna a následne aj seba.

V noci zo 17. na 18. septembra zomrel vo veku 71 rokov známy divadelný, filmový a televízny herec Dušan Blaškovič. Posledná rozlúčka s umelcom, ktorý bol v rokoch 1982 až 2000 členom Činohry SND, sa uskutočnila 21. septembra v bratislavskom krematóriu.

(lw)

obsah | Slovenská republika