Zomrel exminister Alexander Rezeš

Exminister dopravy, pôšt a telekomunikácií Mečiarovej vlády a podnikateľ Alexander Rezeš zomrel dnes 28. 6. 2002 predpoludním vo Viedni vo veku nedožitých 54 rokov. Túto informáciu získali Hospodárske noviny z rodinného prostredia a zverejnili ju na internete.

Rezeš podľa dostupných informácií trpel raritným ochorením srdca. Mal enormne zväčšené srdcové predsiene a čiastočne aj komory, čiže veľké srdce s obmedzenou činnosťou. Rezeš sa v tomto týždni podrobil vo Viedni kardiochirurgickej operácii. Do Viedne ho previezli z Bratislavy v pondelok. Podľa už publikovaných informácií, jeho srdce bolo už také choré, že mu museli operovať chlopňu. Pred viedenskou operáciou ležal Rezeš vyše dva týždne v Ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave. Začiatkom júla mu zlyhalo srdce cestou do Španielska a pľúca sa mu naplnili vodou. Okamžite ho hospitalizovali na oddelení intenzívnej starostlivosti v talianskej Verone.

Neskôr ho za asistencie jeho osobného lekára Juraja Vančíka a najbližšej rodiny previezli do Bratislavy. Pobyt v nemocnici, počas ktorého podstúpil intenzívnu liečbu antibiotikami, potvrdil, že Rezeš sa operácii nevyhne. Rezeš mal jednu z mála sa vyskytujúcich chýb - rozšírené srdce. Pred štyrmi rokmi dostal kardiostimulátor.

Ing. A. Rezeš sa narodil 9. júla 1948 v Oboríne v okrese Michalovce. Do VSŽ nastúpil v roku 1967. Absolvoval Vysokú školu ekonomickú a pracoval na úseku odmeňovania ako vedúci, neskôr ako riaditeľ odboru riadenie ľudských zdrojov. Od marca roku 1993 do decembra toho istého roku bol členom Dozornej rady VSŽ, a.s. Členom Predstavenstva VSŽ, a.s. a viceprezidentom pre riadenie bol od 12.12.1993 do 12. 12. 1994. Členom vlády SR a ministrom dopravy, pôšt a telekomunikácií SR bol od roku 1994 do roku 1997. Od 24. 4.1997 bol predsedom Dozornej rady VSŽ, a.s

Markiza.sk

obsah | Slovenská republika