Rusi chcú stavať bratislavské metro

Rusi sa chcú podieľať na výstavbe bratislavského metra, s čím súvisí ich ochota vyčleniť ďalších 20 miliónov dolárov nad rámec dohodnutých deblokácií svojho dlhu voči Slovenskej republike. Pre Pravdu to uviedol vedúci úradu ministerstva dopravy Peter Klučka, ktorý je zároveň členom predstavenstva spoločnosti Metro Bratislava, a. s., keďže štát je v nej tretinovým akcionárom.

Prísľub vyčleniť spomínané prostriedky dal v utorok Vladimir Putin svojmu slovenskému partnerovi Rudolfovi Schusterovi počas jeho návštevy Moskvy. "Z deblokovaných dolárov by sa však nefinancoval nákup ruských koľajových súprav, ale ich stavebná technológia, predovšet-kým raziaci štít," spresnil Klučka. Zároveň pripustil, že to predpokladá účasť ruských stavebných firiem a "využitie ich skúseností" pri výstavbe bratislavského metra. "Podľa našich predstáv sa však na nej budú podieľať predovšetkým slovenské firmy," dodal vzápätí Klučka. Schuster rokoval s Putinom o bratislavskom metre na želanie primátora Jozefa Moravčíka, ktorý na stretnutiach s občanmi už vlani oznámil, že z deblokácií ruského dlhu by sa dalo získať nie dvadsať, ale tristo miliónov dolárov, čiže pätnásť miliárd korún. Podľa informácií z bratislavského magistrátu má totiž prvá etapa metra - z Petržalky na hlavnú železničnú stanicu - stáť okolo 25 miliárd korún.

Pod Moravčíkovým vedením rozhodlo mesto o zmene typu budúceho metra v prospech ľahkého koľajového na oceľových kolesách. Predtým sa uvažovalo o francúzskom type na gumovom podvozku. Podľa slov bývalého generálneho riaditeľa spoločnosti Metro Bratislava Pavla Vlčka však takáto zmena koncepcie predpokladá prepracovanie projektovej dokumentácie, ktorá už vyšla investora na 400 miliónov korún. Slovenská vláda sa má financovaním metra zaoberať začiatkom apríla. Podľa informácií Pravdy pripravený materiál ráta s tým, že výstavba by sa mala začať už v budúcom roku, a to v Janíkovom dvore na pravom brehu Dunaja. Čiže tam, kde sa v roku 1988 začala a zároveň aj skončila výstavba prvého, vtedy ešte sovietskeho modelu bratislavského metra.

VLADIMÍR JANCURA

obsah | Slovenská republika