Sklenaříkovej tvár zdobí nebo nad Európou

Jedna z najznámejších Sloveniek, topmodelka Adriana Sklenaříková-Karembeu, opäť zdobí nebo nad Európou. Na bratislavskom letisku pokrstila nový Boeing 737-700 spoločnosti SkyEurope, ktorý nesie jej tvár i meno. Jeho prvý let bude smerovať do Paríža, kde slávna rodáčka z Brezna žije. Ide už o druhé "Adrianine" lietadlo. Z toho prvého z roku 2003 sa však už od opravy neusmieva.

I keď to nebola premiéra, topmodelka si krst užívala. "Teším sa hlavne z toho, že teraz môžu Slováci i Česi viac cestovať za menej peniažkov," povedala ešte pred krstom blondínka, ktorá sa okrem prehliadkových mól objavuje aj vo filmoch a plánuje vystúpiť aj na divadelných doskách.

Po tom, čo novučičké lietadlo obliali šampanským a neplánovane pri tom rozbili aj pár pohárov, si ho Adriana odfotila a snímku poslala svojmu manželovi futbalistovi Christianovi Karembeu. Okolo nej zatiaľ neprestajne blýskali fotoaparáty nielen domácich a zahraničných reportérov, ale aj personálu letiska, ktorý si nenechal ujsť možnosť uvidieť túto neprehliadnuteľnú krásku naživo.

Už 35-ročná Sklenaříková si potom zaspomínala na obdobie, keď sa bála lietať. "Je tam stále risk, ale netreba na to myslieť," zdôverila sa hviezda húfu novinárov na letisku. Dnes lieta asi dva razy do týždňa, kedysi však absolvovala aj štyri - päť letov týždenne.

Adriana, ktorú preslávili aj "nekonečne" dlhé nohy, hovorí, že do lietadla sa s nimi zmestí. "No v kine by to mohli urobiť trošku väčšie," posťažovala sa modelka, ktorá po tom, čo ju v mori zranila ryba, na Slovensko neprišla vo vysokých podpätkoch, ale v pohodlných balerínkach. Slávnu Slovenku najbližšie čaká oslava narodenín v nedeľu v Paríži, na Slovensko sa opäť vráti uvádzať svoju kozmetickú líniu.

Boeingom Adriana v roku 2003 SkyEurope odštartovala tradíciu krásnych tvárí na lietadlách, ktoré vítajú cestujúcich. Okrem nej po Európe lietajú aj tváre Miss Europe 2004 Zsusany Laky a Miss Rakúsko 2006 Tatjany Batinic. Generálny riaditeľ SkyEurope Christian Mandl však hovorí, že práve Adriana bola ich najlepšou promo-kampaňou.

ČTK

obsah | Slovenská republika