Slovensko chce hokejové MS 2010

Slovensko sa chce uchádzať o usporiadanie hokejových majstrovstiev sveta a bude sa snažiť už o získanie organizátorských práv na šampionát v roku 2010. Slovenskí hokejoví funkcionári túto možnosť sondovali na minulotýždňovom kongrese Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v tureckom Beleku.

"Musíme ešte dotiahnuť niektoré záležitosti. Jasnejšie v tejto veci bude na budúci týždeň v pondelok po zasadnutí výkonného výboru SZĽH," povedal generálny sekretár Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček.

Slovensko je jedinou krajinou s titulom majstra sveta, ktorá ešte majstrovstvá sveta neorganizovala a ani nemá pridelený svetový šampionát. Hokejové MS v roku 2005 sa uskutočnia vo Viedni a Innsbrucku, o rok neskôr by malo šampionát zorganizovať Lotyšsko a v roku 2007 ruská metropola Moskva. Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) na poslednom kongrese v Prahe pridelila šampionát v roku 2008 Kanade a v roku 2009 Švajčiarsku.

O šampionát v roku 2010 má veľký záujem Nemecko, chcelo by ho organizovať aj Švédsko. Ako najväčší problém pri organizovaní hokejového šampionátu na Slovensku sa javí neexistencia požiadavkám podujatia zodpovedajúcej haly. Vo výstavbe je zimný štadión v Košiciach, ale najnovšie sa črtá aj postavenie viacúčelovej športového stánku v Bratislave.

PRAVDA

obsah | Slovenská republika