Slovenský rozhlas je osemdesiatnikom

Slovenský rozhlas dnes oslavuje 80. výročie. Bratislavská odbočka Radiojournalu na začiatku októbra 1926 prešla na každodenné vysielanie.

K jubileu pripravil SRo špeciálne vysielanie na všetkých okruhoch. Poludňajší Rádiožurnál špeciál prinesie aj príspevky z histórie SRo.

Rádio Slovensko ponúkne v Popoludní s rozhlasom živé vstupy z koncertov a osláv v rozhlasovej pyramíde. Vo večernom vysielaní je na tejto stanici pripravená aj mimoriadna Pálenica Borisa Filana či hra Jozefa Repku Vlny vzdoru o pôsobení jedného z riaditeľov rozhlasu Dobroslava Chrobáka. V hre zaznejú aj historické rozhlasové nahrávky.

Rádio Regina si oslavy pripomenie spoločným vysielaním svojich troch regionálnych štúdií. V rámci Popoludňajšieho spektra prinesie Regina vstup z otvorenia výstavy fotografií prvého profesionálneho rozhlasového archivára Františka Horvata, ktorá je inštalovaná vo Výstavnej sieni Slovenského rozhlasu v Bratislave.

Bratislavská, bystrická a košická Regina ponúknu koncert Orchestra ľudových nástrojov SRo a jeho hostí - Mirka Dudíka, Štefana Molotu, Dariny Laščiakovej a Zuzany Mojžišovej. Poslucháči Rádia Slovensko i Rádia Regina si po 19.00 h budú môcť vypočuť priamy prenos z Galaprogramu Symfonického orchestra SRo vo Veľkom koncertnom štúdiu rozhlasu. Ako hostia v ňom vystúpia Marián Lapšanský, Juraj Bartoš, Adriana Kučerová, Viktor Šimčisko a Detský spevácky zbor SRo.

(zu), SITA

obsah | Slovenská republika