Superauto

V Košiciach sa podarilo skonštruovať auto, ktoré s jedným litrom benzínu prejde 683 kilometrov. Má tri kolesá a šoféruje sa poležiačky...

Pred dvanástimi rokmi skupinku nadšencov zo Strojníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach na čele s profesorom Ing. Aurelom Stodolom, PhD., a docentom Ing. Tiborom Bugárom, CSc., oslovila myšlienka medzinárodných pretekov Shell Eco-marathon vo Francúzsku. Súťaž už 22 rokov organizuje petrolejárska firma Shell a jej zámerom je konštruovať ekologické motorové vozidlá s čo najnižšou spotrebou paliva, pričom sa prísne dodržiavajú bezpečnostné predpisy. Na poslednom ročníku podujatia v juhofrancúzskom meste Nogaro neďaleko známych Lúrd súťažilo 147 vozidiel. Konkurencia prišla z dvadsiatich krajín Európy, Ameriky i Ázie. Košičania, jediní reprezentanti Slovenska, sa dosiahnutou spotrebou prepracovali na päťdesiate štvrté miesto. Víťaz prešiel s jedným litrom vyše 2 880 kilometrov!

Miniatúrne parametre

"Do ulíc mesta sme s naším BaS-kom vyšli len raz. V premávke sme budili takú pozornosť, až sme sa báli, že ju ohrozíme. Takže skúšame iba v areáli školy," vraví profesor Sloboda a prezrádza, že názov vozidla BaS znamená začiatočné písmená mien Bugár a Sloboda. Vedie nás do priestrannej haly a predstavuje technický zázrak.

Na prvý pohľad auto vyzerá ako uzavretý čln s okienkami. Kolesá mu nevidno, pretože sú kryté karosériou. Dlhé je 270, široké 68 centimetrov s hmotnosťou iba 46 kilogramov. Je to už typ BaS 3, tretí v poradí. Kým BaS 1 a BaS 2 mali motor upravený z babety, do BaS 3 už použili čiastočne upravený klasický motor vyrobený v podmienkach Katedry bezpečnosti a kvality produkcie Strojníckej fakulty TU, za výdatnej pomoci SOU strojárskeho v Košiciach. Motor s objemom 25,4 kubického centimetra, výkonom 0,62 kilowatta a s trojventilovou technikou DOHC (dva sacie, jeden výfukový ventil) má vstrekovanie paliva pred sacie ventily a pohon prostredníctvom jednostupňového reťazového prevodu na zadné koleso. Je to trojkolka s dvojokruhovým brzdovým systémom - predné kolesá sú brzdené hydraulicky, zadné koleso mechanicky.

Profesor zdvihol vrchnú časť vozidla, pričom poznamenal, že máloktoré autá na súťaži mali takto ľahko sklopiteľný kryt, a ukázal na malú sklenenú nádobku pripomínajúcu banku z chemického laboratória: "Toto je nádrž na palivo." Všetko v útrobách auta je malé a napohľad jednoduché, napríklad vrtuľka, ktorá slúži na chladenie motora. Ale všetko je veľmi dôkladne premyslené a presne vypočítané. "Čiastkové úlohy riešia študenti v diplomových a semestrálnych prácach. Zaujíma ich to," dodáva.

Poležiačky

"Okrem smeroviek a svetiel má všetko, čo má mať auto, ba aj viac. Povinný je hasiaci prístroj a štvorbodové upínanie bezpečnostných pásov, ktorých spoľahlivosť pred súťažou testujú tak, že za pásy zdvihnú vodiča aj s autom," vraví profesor. Kvalitu bŕzd overujú na 20-stupňovom svahu. Okrúhly volant márne hľadáme, nahrádza ho "kormaň" ako na motorke, na ktorom je aj ovládanie plynu. Pedále sú iba dva (ľavý na predné brzdy, pravý na zadnú brzdu), spojka je automatická, odstredivá.

Vodič musí mať na sebe nehorľavú kombinézu a obuv, na hlave prilbu a - čo je dosť podstatné - štíhlu líniu, minimálne však päťdesiat kilogramov. Ak túto podmienku nespĺňa, auto doplnia závažím. "Jazdcami sú Peter Kentoš zo strojárskeho učilišťa a naša študentka Janka Juríková," hovorí profesor. Šofér vo vozidle leží, hlavu má podopretú o nie najmäkšiu opierku, musí tolerovať otrasy a po vyše päťdesiatminútovej súťažnej jazde vyjde z auta celý spotený. Okná sa neotvárajú, vznikal by odpor. Spotrebu a rýchlosť si kontroluje na malom displeji počítača. Počas jazdy je povolené vypínať motor a pri každom predbiehaní treba používať klaksón.

Na cvičnom okruhu F1

Z Košíc na juh Francúzska transportovali BaS 3 vo väčšom Renaulte. Viezli si aj kovovú skrinku s potrebným náčiním. Profesorovi, docentovi aj všetkým ostatným z tímu neprekáža, keď sú zamastení a páchnu od olejov. V sídle pretekov žijú športovo a spia pod stanmi. Je to príležitosť na výmenu skúseností, vytváranie kontaktov, priateľstiev. Súťažiť prichádzajú ľudia od trinástich rokov po zhora neurčenú vekovú hranicu. Sú medzi nimi študenti, pedagógovia, ale aj bežní fanúšikovia motorizmu, amatérski konštruktéri.

Súťaží sa na okruhu, ktorý ako cvičný používajú piloti F1. Dĺžka okruhu je 3 636 metrov, súťažiaci ho však absolvujú sedemkrát, takže prejdú vzdialenosť vyše 25 kilometrov v časovom limite 50 minút a 40 sekúnd, čomu zodpovedá minimálna priemerná rýchlosť vozidla 30 kilometrov za hodinu. Napokon sa prepočíta prejdená vzdialenosť na jeden liter paliva alebo spotreba na sto kilometrov. "Tu nejde o rýchlosť, ale o spotrebu," zdôrazňuje profesor a dodáva, že Janka Juríková týmto autom vytiahla takmer šesťdesiatku. Niektoré vozidlá na okruhu sú pozoruhodnými dizajnérskymi kúskami, čo porota takisto oceňuje. Napríklad tento rok prišlo auto, ktoré sa podobalo na žabu. Na budúcom ročníku budú Košičania súťažiť okrem BaS 3 aj s novým vozidlom, vzhľadovo napodobeninou veterána Willys Jeep. Začnú ho stavať v septembri.

BEÁTA HYBÁČKOVÁ, ŽIVOT

obsah | Slovenská republika