Trnavu navštívili rodáci z celého sveta

Prijatím u primátora Trnavy Štefana Bošnáka sa dnes 23. 9. začal deviaty ročník Trnavských dní, počas ktorých do slovenského "malého Ríma" prichádzajú rodáci roztrúsení po celom svete a všetci tí, ktorí majú k Trnave osobný vzťah.

Medzi tohtoročnými hosťami nechýba francúzska herečka Sacha Lawinová, ktorá sa v Trnave narodila ako Rozália Langová, dlhoročný manažér Fordových závodov v Detroite Štefan Korček, kňazi pôsobiaci v Kanade Juraj Kadlec a Dušan Tóth, medailér Wiliam Schiffer a ďalšie osobnosti.

Po prijatí na radnici pri príležitosti 100. výročia od narodenia maliara Teodora Tekela spoločne odhalili pamätnú tabulu na františkánskom kláštore a prezreli si novú prístavbu Galérie Jána Koniarka so stálou expozíciou sochárskeho diela.

Popoludní sa uskutoční slávnostné zasadnutie Klubu priateľov Trnavy a prezentácia knihy bývalého futbalistu Spartaka Trnava Juraja Kadleca.

Trnavské dni budú pokračovať v sobotu svätou omšou v Katedrále sv. Jána Krstiteľa, pietnymi spomienkami pri hroboch významných osobností a galaprogramom v Divadle Jána Palárika.

PRAVDA

obsah | Slovenská republika