Vyvrcholila konferencia Vyber si život

Dvojdňová medzinárodná konferencia nazvaná Vyber si život, ktorú zorganizovala nezisková organizácia Áno pre život spoločne s Fórom života, dnes vyvrcholila v Rajeckých Tepliciach. Jej siedmy ročník ukončil celoslovenskú kampaň "25. marec - Deň počatého dieťaťa".

Na podujatí vystúpili s referátmi odborníci zo Švajčiarska, Chorvátska, Poľska a Slovenska a jej heslo bolo Nechať žiť je správna voľba. So zaujímavým svedectvom sa podelil lekár Stojan Adaševič. Tento srbský gynekológ vykonal vo svojom živote desiatky tisíc umelých potratov, ale po prehodnotení svojich postojov je v súčasnosti aktívnym ochrancom ľudského života od počatia.

Súčasťou programu bolo aj udelenie Ceny Antona Neuwirtha za ochranu života. V kategórii Slovenská osobnosť získal cenu lekár Imrich Benický, v kategórii Zahraničná osobnosť prezident organizácie Ja zum Leben Pius Stöessel zo Švajčiarska a v kategórii Organizácia gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v Trstenej. Ceny odovzdávala predsedníčka Fóra života Marcela Dobešová a poslankyňa Európskeho parlamentu Anna Záborská. Na záver konferencie bola vo farskom kostole v Rajeckých Tepliciach posvätená kaplnka svätej Gianny Beretta Molla, ktorá uprednostnila život svojej nenarodenej dcéry pred svojím vlastným.

SME

obsah | Slovenská republika