Americkou Ženou roka je Slovenka

Prestížneho ocenenia Žena roka (Woman Of The Year) sa v USA dočkala slovenská rodáčka z Bratislavy Ingrid Aielliová-Kimijanová. Táto vysoko cenená pocta sa pravideľne začiatkom roku udeľuje žene, ktorej sa v priebehu predchádzajúceho roku podarilo získať najväčšiu sumu pre charitatívne účely. Ingrid Aielliová-Kimijanová získala rekordných 85.000 dolárov.

Ocenenie ženy roka usporadúva jedna z najväčších amerických charitatívnych organizací Leukemia and Lymphona Society. Veľkolepej slávnosti, ktorá sa konalal v hoteli Ritz Charlton vo Washingtone, sa zúčastnilo približne 400 významných osobností spoločenského života americkej metropoly. Mediálnymi partnermi akcie boli televízna spoločnosť NBC a denník Washington Post. Nominovaných bolo celkovo deväť žien, väčšinou z podnikateľských kruhov. Všetky kandidátky to mali v tomto roku veľmi ťažké, pretože po septembrových udalostiach išli takmer všetky finančné prostriedky na Červený kríž a charitu súvisiace s obeťami teroristického útoku. Napriek tomu sa Ingrid Aielliovej-Kimijanovej podarilo zhromaždiť najväčší obnos v histórii tejto charitatívnej akcie. Ďaleko za ňou zostáva druhá v poradí Miriam N. Pollinová, ktorej sa podarilo vyzbierať o polovicu menej - asi 43.000 dolárov.

Velmi významným aspektom je však najmä to, že je prvou cudzinkou, ktorej sa tejto výnimočnej pocty dostalo. Tím sa samozrejme postarala o zviditeľnenie Slovenska a o úspešné šírenie jeho dobrého mena. . V každom interview, či správe, sa totiž v zámorských médiách pochopiteľne objavuje informácia, odkiaľ úspešná podnikateľka pochádza.

Neter trénera bronzových medailistov z MS 18-ročných z roku 1999 Miroslava Kimijana Ingrid Aielliová-Kimijanová žije vo Washingotne už osem rokov. So svojím manželom Fabriciom tu vlastní dve luxusné reštaurácie, ktoré ím už vyniesli vynikajúcu reputáciu u americkej "smotánky". V Osterii či Teatro Goldoni sa už takmer stalo pravidlom, že pri každej návšteve narazíte na také celebrity ako sú Bill Clinton s manželkou Hillary, senátori, kongresmani, Julia Robertsová, Sharon Stoneová, Tom Cruise, Rolling Stones, Waren Beatty a ďalší. V sobotu večeral v jednom z jej podnikov spevák Elton John, ktorý sa chystal na koncert vo washingtonskom MCI Centre.

MARTIN PÍSECKÝ

obsah | svět - svet