Komentátoři se shodli: Ve Vídni si zasloužili vyhrát jen Češi

Čeští hokejisté slaví další mistrovský titul, v historii samostatné republiky pátý. Růžičkův výběr se ve finále šampionátu ve Vídni rázně postavil do cesty hráčům Kanady a jednoznačným vítězstvím zhatil jejich plány na zlatý hattrick. Přečtěte si, jak vnímali komentátoři zahraničních serverů české vítězství.

Češi jednoznačně uťali kanadské naděje na zlatý hattrick. Tomáš Vokoun si připsal finálový shutout, o branky českého týmu se postarali tři různí hráči. Jednoduše řečeno: ve Stadthalle si vítězství zasloužil jen jeden tým, a byli to Češi," napsal v referátu z utkání Andrew Podnieks na stránkách šampionátu IHWC.net.

Autor pochválil výkon švédského sudího Thomasse Anderssona, který nechával po úvodní brance zápasu hře volný průběh. "Odvedl skvělou práci, zbytečně nepřerušoval hru a nechal hráče dělat svou práci. Některá vyloučení si ale odpustit mohl," píše IHWC.

Po zvýraznění českého náskoku začala být Kanada nervózní a IHWC ocenil disciplínu českých hráčů. "Hráli dál zodpovědně dozadu, nenechali se vyprovokovat. Češi předvedli, jak má vypadat hokej, a po právu se stali letošními mistry," uzavírá IHWC.

Kanadská katastrofa

Kanadský server TSN vyzdvihl především výkon brankáře Tomáše Vokouna, na kterého nevyzrála ani úderná trojice Thornton, Nash, Gagne. "Dohromady na šampionátu nasbírali 41 bodů a obsadili první tři místa kanadského bodování. Ve finále ale podlehli kouzlu českého brankáře a nedokázali z minima šancí vytěžit," píše TSN. TSN poznamenává, že ani Brodeur nechytal špatně, ale Vokoun byl platnější. "A pokud nestačil, vypomohla výborná česká obrana, která kanadský tým doslova frustrovala."

Dobrou defenzivní práci českého výběru připomíná i kanadský sportovní server canoe.ca, který reportáž z finálového utkání uvedl titulkem 'Kanadská katastrofa'.

"Česko uhlídalo kanadské ofenzivní hvězdy a dokázalo přitom vstřelit důležité góly. Defenziva Růžičkova výběru povolila soupeři v devíti zápasech jen devět branek, což bylo jedním ze základních kamenů pátého českého titulu v posledních deseti letech," uvedl autor reportáže.

SPORT.CZ

obsah | svět - svet