Češi znovu patří ke klíčovým postavám NHL

Rekordní počet 76 českých hokejistů z předloňské sezóny může být překonán ve středu začínajícím 87. ročníku severoamerické NHL. Hned na startu ligy je připraveno nastoupit před šedesát našich hráčů, dalších víc než třicet jich čeká na farmách.

Řada Čechů by měla patřit k oporám svých mužstev. Vedle megahvězd Jágra ve Washingtonu a Haška v Detroitu se zařadil král střelců loňské sezóny Hejduk v Coloradu, pevnou pozici má v Ottawě útočník Bonk, brzy by tam měl podepsat nový kontrakt i Havlát, tahounem a střelcem obhájce prvenství New Jersey má být Eliáš.

Klíčovou úlohu v obraně NY Islanders se chystá plnit Hamrlík, podobně na tom budou v útoku Anaheimu Prospal se Sýkorou, k oporám by měli patřit i gólmani Čechmánek v Los Angeles a Turek v Calgary. Hodně se očekává od návratu Šlégra do Vancouveru, českou řadu Hlaváč, Nedvěd, Ručinský se chystají postavit v NY Rangers.

Svou šanci chtějí chytit za pačesy i mladíci Vrbata v Carolině, Hemský v Edmontonu či Kraft v Pittsburghu. V Detroitu si s přehledem řekl o místo v sestavě nováček Hudler, stejnou šanci dostane v San Jose další debutant Michálek.

(r)

obsah | svět - svet