Slovák spustí prvú európsku televíziu

Prvá európska televízia by mala začať vysielať večer prvého mája výlučne pre divákov členských krajín Európskej únie.

Túto programovú službu bude poskytovať Paul Hakan (26), rodák z Košíc žijúci posledné roky v zahraničí, prevažne v krajinách EÚ, kde pôsobil hlavne ako mediálny poradca pre prestížne vysielacie korporácie a občas aj ako poradca pre špeciálne otázky v diplomacii. "Mojím zámerom a cieľom je spojiť 1. mája 25 krajín, národností a kultúr a zároveň vytvoriť mienkotvornú televíziu, ktorá bude obhajovať záujmy EÚ" - uviedol dnes Hakan.

Hakan spresnil, že pôjde o televízny kanál s 24-hodinovým vysielaním, okrem nedele. Neoddeliteľnou súčasťou vizuálu televízie bude podľa jeho slov logo s oficiálnym emblémom EÚ a oficiálna hymna EÚ, ktorá odznie vo vysielaní vždy o polnoci a otvorí nový deň. V programovej štruktúre ráta Hakan s exkluzívnymi magazínmi, reláciami pre deti a mládež, veľkoprogramami, filmami, ako aj politickými debatami, publicistikou, ale tiež denným spravodajstvom.

Signál Prvej európskej televízie bude šírený vo všetkých jazykoch a časových pásmach členských krajín EÚ prostredníctvom družíc a káblových operátorov. Vo vysielaní sa diváci stretnú so známymi tvárami z obrazovky formátu Emanuelle Beártovej, Anthonyho Delona a Alizeé z Francúzska, Heidi Klumovej z Nemecka, Adriany Sklenaříkovej zo Slovenska či Monicy Belluciovej z Talianska, dodal Hakan.

SME

obsah | svět - svet