Jankulovski se upsal na čtyři roky AC Milán

Přestup Marka Jankulovského do AC Milán je hotovou věcí. Vedení italského celku na klubové internetové stránce oznámilo, že s českým zadákem podepsalo smlouvu do 30. června 2009. Přestupová částka, za níž Jankulovski z Udine do kádru letošního vicemistra nejvyšší italské soutěže přestoupil, nebyla zveřejněna.

Informaci o odchodu reprezentačního obránce potvrdil i předseda Udine Giampaolo Pozzo. "Jankulovski je hráčem AC Milán," řekl italské televizi RAI.

Přestup, o němž se hovoří již od začátku sezóny, nezmařilo ani vážné zranění kotníku, kvůli němuž se Jankulovski před dvěma týdny podrobil operaci. Na trávníky se vrátí nejdříve za čtyři měsíce. Vedle milánského klubu svůj zájem o českého fotbalistu jevil také Juventus Turín a londýnská Chelsea.

Osmadvacetiletý levý bek má na kontě 41 zápasů v národním týmu a sedm vstřelených branek. Pro trenéra Karla Brücknera je nepostradatelný, v současné kvalifikaci pro mistrovství světa nechyběl ani minutu. Kvůli zranění však z červnových dvou zápasů s Andorrou a Makedonií ze sestavy vypadl.

Do Itálie Jankulovski odešel v roce 2000, kdy z Baníku Ostrava přestoupil do Neapole. Po dvou letech se stěhoval do Udine, v jehož dresu odehrál 91 ligových zápasů a vstřelil 15 gólů.

Udine letos obsadilo v italské lize čtvrté místo a bude hrát předkolo Ligy mistrů, s Milánem se však Jankulovski může těšit přímo na hlavní soutěž.

SPORT.CZ

obsah | svět - svet