Supermodelkou roku je Kurková

Americký televizní hudební kanál VH1 a módní časopis Vogue vyhlásily slavnostního večera modelkou roku osmnáctiletou českou manekýnku Karolínu Kurkovou. "Moc to pro mě znamená. Je to velká čest, tolika lidem bych chtěla poděkovat, ale nejvíce magazínu Vogue," řekla při přejímání ceny Kurková, která se modelingu věnuje od svých 16 let. Vyjádřila rovněž přesvědčení, že by jí cena mohla přinést další úspěchy.

Při slavnostním večeru byla rovněž herečka a zpěvačka Jennifer Lopezová, která se pod značkou J.Lo pouští do módního návrhářství, vyhlášena za nejvlivnější hvězdu roku. Cenu jí předala Donatella Versace. Kdo čekal, že se Lopezová objeví na předávání cen v některém ze svých odvážných modelů, byl zklamán. Latinskoamerická diva převzala cenu v oblečku školačky v bílém baretu a košili, černém svetříku a minisukni. "To je nádhera," reagovala Lopezová a následně poděkovala svému vizážistovi, kadeřníkům i zbytku týmu lidí pečujících o její vzhled. Cenu pro módního návrháře roku převzal z rukou Johna Travolty Američan Tom Ford.

Brit Alexander McQueen získal ocenění revoluční módní návrhář roku. Mezi rockery dostal cenu za oblékání a styl Steven Tyler ze skupiny Aerosmith. "Myslím si, že nejdůležitější na stylu je to, jak působíte na ostatní. Buď lidi okouzlíte, nebo úplně zděsíte," reagoval Tyler na své ocenění. Za nejvýraznějšího muže byl vyhlášen známý britský herec Hugh Grant. Oceněni byli také neméně známá herečka Gwyneth Paltrowová a zpěvák Lenny Kravitz. Při slavnostním vyhlašování cen, které přenášel VH1, se na scéně i v hledišti objevila také řada dalších celebrit jako zpěvačka Pink, rocker David Bowie, tenistky Venus a Serena Williamsovy, modelka Naomi Campbellová a herečka Cate Blanchettová.

LIDOVÉ NOVINY

obsah | svět - svet