Lang je v NHL nejlepším útočníkem měsíce

Útočník Washingtonu Robert Lang byl v zámořské NHL zvolen ofenzivním hráčem měsíce za listopad. Lang se dostal na začátku sezóny do výborné formy, v listopadu dokázal bodovat ve všech čtrnácti zápasech a nasbíral 22 bodů za 11 branek a 11 asistencí. Momentálně je navíc s 33 body zpět v čele kanadského bodování ligy.

Langovou zásluhou se ocenění pro nejlepšího hráče měsíce dostalo hokejistovi Capitals po téměř čtyřech letech, naposledy zabodoval v roce 2000 gólman Olaf Kölzig. Hráči Washingtonu v pravidelném měsíčním hodnocení zvítězili popáté v historii.

Litvínovský odchovanec pravidelně boduje od 31. října, alespoň jeden bod si připsal již v šestnácti utkáních v řadě. Naposled dvakrát asistoval v úterním utkání s New Yorkem Islanders, které Capitals vyhráli 4:1. Jediný zápas chybí Langovi k tomu, aby vyrovnal bodovou šňůru Mika Gartnera. Gartner stanovil klubový rekord na 17 utkání v řadě v roce 1984.

Nejlépe si Lang, jemuž se vyplácí spolupráce s Jaromírem Jágrem, vedl 12. prosince při drtivé výhře 7:1 nad Carolinou. V duelu s Hurikány zaznamenal první hattrick kariéry a přidal ještě jednu asistenci. Po třech bodech nasbíral 4. listopadu při vítězství nad Tampou Bay 5:1 a o dvacet dnů později při triumfu 4:1 nad Detroitem.

SPORT

obsah | svět - svet