Krajanské setkání v Nigérii

Letošní velikonoční pondělí v nigerijském Lagosu, sídle pobočky velvyslanectví ČR, proběhlo ve znamení setkání českých a slovenských krajanů z této části Nigérie. Setkání české a slovenské komunity uspořádal vedoucí obchodního a ekonomického úseku R. Kirsch s chotí. Od slovensko-českého setkání, které proběhlo před dvěma lety na slovenském velvyslanectví, to byla první společná schůzka krajanů.

Jako hosté byli též přizváni oba prezidenti obchodních komor, princ Mohammed S. D. Laval z Nigerijsko-české obchodní komory a pan N. Obiora z Nigerijsko-české obchodní rady. Na hosty čekalo typické české velikonoční pohoštění a nápoje, krajané přispěli pochoutkami z vlastních zdrojů, a tak není divu, že všichni setrvali v přátelské diskusi až do večerních hodin.

Dalším společným termínem bude koktejl u příležitosti vstupu ČR do EU spojený se zábavným vědomostním kvizem, určeným pro nigerijské zájemce o ČR. Krajané už se těší na první českou kulturní akci v Nigérii - vystoupení českého národopisného a tanečního souboru Hořeňák z Lázní Bělohradu, které proběhne 10. července.

MZV ČR

obsah | svět - svet