Čiernik, Šťastný a Petrovický medzi európskymi hviezdami

Slovenský hokej bude mať zastúpenie aj v Zápasoch hviezd zahraničných líg. V najvyššej nemeckej súťaži DEL sa predstaví najlepší strelec ligy Ivan Čiernik z Wolfsburgu a syn legendy slovenského hokeja Ján Šťastný, ktorý hrá za Norimberg. Vo švajčiarskej lige NLA si medzi hviezdami zahrá skúsený útočník Zürichu Róbert Petrovický.

Čiernik a Šťastný si zahrajú v Zápase hviezd v nedeľu 6. februára v Hamburgu. V exhibičnom stretnutí proti sebe nastúpia výber DEL a národný tím Nemecka, ktorý sa bude pripravovať na následný turnaj v maďarskej Budapešti, kde bude jeho súperom aj slovenská reprezentácia. Čiernik bude vo výbere hviezd jediným zástupcom nováčika súťaže z Wolfsburgu. Z Norimbergu sa v nominácii okrem Jána Šťastného ocitol ešte obranca Pascal Trepanier. Najväčšie zastúpenie má v tíme Hamburg Freezers, ktorý dodal štyroch hráčov. V hviezdnom výbere sú aj Mike York z Iserlohnu a Andy McDonald z Ingolstadtu, ktorí by hrali v NHL, ak by v zámorí nebol lockout.

Petrovický bude účastníkom All Star víkendu najvyššej švajčiarskej súťaže NLA, ktorý sa uskutoční 4. a 5. februára 2005 v Berne. Slovenský hokejista bude v Zápase hviezd jedným z troch zástupcov Zürichu SC, do "čierneho tímu" sa dostal vďaka podpore fanúšikov. Tohtoročné stretnutie hviezd NLA bude mať nový formát. Každý klub budú v Berne zastupovať po traja hráči do poľa. Tímové trojice najskôr budú divákov zabávať v individuálnych súťažiach. Organizátori vytvorili štyri mužstvá - červený, modrý, čierny a biely, v každom sú hokejisti z troch klubov. Tieto štyri mužstvá odohrajú medzi sebou miniturnaj, v ktorom budú dva semifinálové zápasy a jedno finále. V zápase hviezd NLA sa predstavia aj viaceré známe mená zo zámorskej NHL - brankár David Aebischer, útočníci Martin St. Louis, Joe Thornton, Rick Nash, Randy Robitaille či Daniel Briere.

(r)

obsah | svět - svet