V Taškentu soutěžili ve znalostech o České republice

Velvyslanectví ČR v Taškentu ve spolupráci s Univerzitou světové ekonomiky a diplomacie zorganizoval vědomostní soutěž "Kdo zná lépe Českou republiku". Hlavní myšlenkou soutěže bylo seznámit uzbecké vysokoškoláky s fakty, historií, současností a různými zajímavostmi o naší zemi.

O vítězství bojovaly dva týmy po pěti soutěžících, každý tým reprezentoval jednu fakultu (fakulta mezinárodních vztahů a fakulta mezinárodních ekonomických vztahů). Oběma týmům byly postupně zadávány bloky otázek z oblasti zeměpisu, dějepisu, ekonomiky, literatury, vědy, sportu, národního jídla a pití a nakonec uzbecko - českých vztahů. O správnosti odpovědí rozhodovala porota v čele se zástupcem ZÚ ČR, která po skončení vyhlásila vítězný tým.

Celá akce probíhala v reprezentativní posluchárně zaplněné do posledního místa fandícími studenty, profesory a univerzitním vedením, doprovázena byla českým i uzbeckým hudebním číslem, promítáním videa o České republice a vystavením propagačních materiálů, poskytnutých zastupitelským úřadem.

MZV ČR

obsah | svět - svet