Slovenský kontingent v Iraku by mali posilniť vozidlá Tatrapan

Do konca septembra pripraví Vojenský opravárenský podnik (VOP) Trenčín sedem kusov obrnených vozidiel Tatrapan, ktoré posilnia slovenský kontingent v Iraku.

Minister obrany Juraj Liška sa na termíne dohodol s riaditeľom VOP Milošom Husárom v piatok 27. augusta pri návšteve podniku. Tatrapany, ktoré využívali príslušníci ukončenej misie v africkej Eritrei, v týchto dňoch prechádzajú nevyhnutnou údržbou a 30. septembra budú pripravené na transport do Iraku.

V prípade požiadavky Generálneho štábu Ozbrojených síl SR sú pracovníci VOP schopní pripraviť aj vozidlá Aligator, ktoré upravia na špecifické podmienky Iraku, informovali TASR z tlačového oddelenia Ministerstva obrany SR.

Slovenskí vojaci pôsobiaci v operácii Iracká sloboda sa počas nečakanej návštevy ministra v Iraku minulý týždeň 24. augusta sťažovali, že sú nedostatočne vybavení technikou. Problémy s vyzbrojením a so starými vozidlami má ochranná čata, ktorá sa stará o bezpečnosť ženistov pri odmínovacích prácach v teréne. Liška vojakom prisľúbil, že bude tieto problémy riešiť.

SME

obsah | svět - svet