České jedničce se podařil vstup do US Open

Česká jednička Nicole Vaidišová vstoupila vítězně do grandslamového US Open. Devátá nasazená hráčka porazila Američanku Chandu Rubinovou. Z českých hráček ji v prvním hracím dnu napodobila jen Lucie Šafářová.

Sedmnáctiletá Vaidišová zdolala o třináct let starší soupeřku ve dvou setech 6:4 a 6:3. "Jedničku bych si nikdy nedala, tak dvojku nebo trojku. První zápasy jsou vždycky těžký, je potřeba si zvyknout na podmínky," řekla semifinalistka Roland Garros Českému rozhlasu.

V New Yorku se hrálo po dešti v chladném počasí. "Byly to těžké podmínky a jsem ráda, že jsem to zvládla," řekla tenistka. V utkání si pomohla deseti esy a 34 vítěznými údery a za hodinu a pět minut zápas ukončila. Její příští soupeřkou bude Ruska Alina Židkovová. "Soustředím se na další kolo, dál nehledím," řekla Češka.

Šafářová postoupila přes Samanthu Stosurovou z Austrálie. "Ona brutálně servíruje, takže jsem potřebovala ji brejknout a udržet si servis," uvedla fedcupová reprezentantka. Stosurovou už jednou porazila na antuce a byla ráda, že to dokázala i na betonu. "Nechtěla jsem znovu prohrát na Grand Slamu v prvním kole," řekla Šafářová, která po pěti prohrách v prvních kolech poprvé na turnaji "velké čtyřky" vyhrála.

LIDOVKY.CZ

obsah | svět - svet